Evenimentul ZileiSocialCăldură mare, pentru bucureșteni! Termoenergetica ia locul RADET-ului

Căldură mare, pentru bucureșteni! Termoenergetica ia locul RADET-ului

Căldură mare, pentru bucureșteni! Termoenergetica ia locul RADET-ului
Locuitorii Capitalei nu vor avea probleme cu căldura, în această iarnă, agentul termic urmând a fi distribuit în parametrii normali, chiar dacă RADET a intrat în faliment, a anunțat, ieri, în ședința Consiliului General, Gabriela Firea.

De-a lungul ședinței, s-a votat delegarea furnizării cu energie termică către compania municipală Termoenergetica, care va prelua atât angajații RADET, cât și întreaga activitate a regiei. Totodată, vechiul șef RADET, Alexandru Burgiu, devine acum noul director al Termoenergetica.
De asemenea, ELCEN rămâne principalul producător de energie termică, însă, în câteva luni, din cauza faptului că Bucureștiul a rămas doar cu patru din cele șase CET-uri, va fi organizată o licitație la care se pot înscrie și alți producători privați.
„La licitație, vom cere ca în zonele unde au fost aceste CET-uri să reapară capacități de producție. În concret, vrem o cantitate de energie fix în acele zone. Vom primi energie acolo astfel încât să nu o mai transportăm din sudul Bucureștiului, prin 12 km de țeavă, în Aviației”, a declarat, pentru EVZ, Alexandru Burghiu.


Accesează: