Bucata de hârtie a fost descoperită de ofițerii de poliție care au percheziționat camera lui Paddock, după atacul de la etajul 32 al hotelului Mandalay Bay, în urma căruia au murit 58 de oameni și alți 500 au fost răniți, anunță televiziunea americană CBS, citată de publicația britanică The Telegraph.  

Într-un interviu difuzat duminică, ofițerul David Newton de la Departamentul de Poliție din Las Vegas, unitatea K-9, anunță în emisiunea „60 de Minute” că a observat bilețelul lui Paddock „pe noptierea de lângă platforma lui de tragere”.

„Am văzut că a notat pe hârtie distanța, înălțimea la care se afla, unde va cădea glonțul în mulțime. Deci avea scrise toate aceste calcule și se gândea cum să tragă în mulțime astfel încât să lovească cât mai multe ținte de acolo”, a explicat el. 

Newton a mai spus că și-a forțat intrarea în cameră cu un dispozitiv explozbil înainte de a găsi cadravrul lui Paddock și arsenalul de arme, o scenă „parcă desprinsă dintr-un film”. A fost „foarte ciudat”, a precizat el. 

Camera de hotel a lui Paddock îi oferea o poziție ideală de la care să comită atacul spre zona în care se aflau mai mult de 20.000 de oameni, la un festival de muzică country, la circa 360 de metri distanță.

Bilețelul nu oferă, însă, niciun indiciu legat de motivele trăgătorului, motive pe care autoritățile nu le-au descoperit încă, la o săptămână de la cel mai grav atac armat din istoria recentă a SUA.

„Încă nu avem niciun motiv clar sau o explicație”, le-a spus șeriful Kevin McMahill, vineri, jurnaliștilor, adăugând că oamenii legii continup să caute răspunsuri la această întrebare.

Atacul a reaprins dezbaterea asupra controlului armelor în SUA, chiar și puternica Asociație Națională a Armelor (NRA) cerând autorităților să revizuiască legile privind folosirea armelor cu mecanismul de încărcare rapidă, un recul cu ajutorul căruia cel care folosește arma poate trage în mod repetat și rapid – sute de gloanțe pe minut.