Evenimentul Zilei > Actualitate > „Călcâiul lui Ahile” al jihadiştilor este o ţară din Orientul Mijlociu. Teroriştii se tem să şi glumească pe seama lor
„Călcâiul lui Ahile” al jihadiştilor este o ţară din Orientul Mijlociu. Teroriştii se tem să şi glumească pe seama lor

„Călcâiul lui Ahile” al jihadiştilor este o ţară din Orientul Mijlociu. Teroriştii se tem să şi glumească pe seama lor

„Călcâiul lui Ahile” al jihadiştilor este o ţară din Orientul Mijlociu. Israel este singurul stat din lume de care se tem membrii grupării Stat Islamic, informează The Independent.

Jürgen Todenhöfer, jurnalist german, a petrecut 10 zile pe teritoriile IS şi a reuşit să scape pentru a dezvălui tuturor care este cea mai mare spaimă a jihadiştilor. 

„Singurul stat de care se teme ISIS este Israel. Mi-au spus că armata israelienilor este mult prea puternică pentru ei. Sunt convinşi că SUA sau Regatul Unit nu le vor ridica probleme, având în vedere că nu au niciun fel de strategie de apărare împotriva atacurilor teroriste”, citează The Independent.

De-a lungul timpului, IS a lansat câteva ameninţări împotriva Israelului, susţinând că toţi evreii vor fi măcelăriţi, jurând să elimine „boala evreiască” din lume. Deşi se consideră că facţiuni afiliate IS sunt active în Fâşia Gaza, niciun atac terorist din aceste zone nu a fost revendicat de jihadişti.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: