Evenimentul ZileiInternationalCâinii de război ai Ucrainei poartă căști de 11.000 de dolari, mai scumpe decât echipamentul unei întregi campanii ruse

Câinii de război ai Ucrainei poartă căști de 11.000 de dolari, mai scumpe decât echipamentul unei întregi campanii ruse

Câinii de război ai Ucrainei poartă căști de 11.000 de dolari, mai scumpe decât echipamentul unei întregi campanii ruse
Materialul video în care forțele speciale canine ale Forțelor Armate din Ucraina sunt surprinse purtând căști K9 Vision, care sunt mai scumpe decât echipamentul unei întregi campanii din armata rusă, a fost foarte ironizat, mulți neacordând crezare informațiilor potrivit cărora câinii de război vor primi echipament militar de ultimă generație. Acest lucru a fost confirmat, însă, de directorul clubului central de creștere a câinilor din cadrul Societății de Asistență pentru Apărare a Ucrainei, care a explicat detaliile noilor uniforme pe care mamiferele le vor purta.

Videoclipul viral de pe rețelele de socializare care prezintă forțele speciale canine purtând căști K9 Vision System este adevărat, a confirmat Irina Fedosenko, director al clubului central de creștere a câinilor din cadrul Societății de Asistență pentru Apărare a Ucrainei. Totuși, nu toate rasele de câini vor primi astfel de căști.

Căștile câinilor de război din Ucraina costă 11.000 de dolari

Primele căști speciale pentru câinii de război ai Ucrainei au fost deja distribuite, existând informații potrivit cărora și alte echipamente ar urma să fie livrate forțelor speciale canine. O cască pentru câini K9 Vision System, de tipul celei din videoclipul de mai jos, poate să ajungă la un preț de 11.000 de dolari.

Costul este foarte scump – întrece chiar și prețul echipamentului militar al unei întregi campanii de soldați ruși. Totuși, investiția merită a fi făcută, a spus Irina Fedosenko, director al clubului central de creștere a câinilor din cadrul Societății de Asistență pentru Apărare a Ucrainei.

Câinii de război au „scopuri și destinații speciale”, fiind supuși unor diferite tipuri de dresaj astfel încât să dezvolte abilitățile de care au nevoie pentru a ajuta forțele armate ucrainene. Nevoia de căști pentru câinii de război nu va dispărea la sfârșitul conflictului militar declanșat de Rusia în Ucraina. Potrivit Irinei Fedosenko, căștile pot fi folosite atât pe timp de pace, cât și pe timp de război.

Avantajele căștilor K9 Vision System și ce rase de câini le poartă

Casca este necesară atunci când este periculos ca o persoană să se deplaseze într-un loc anume. De exemplu, pe timp de pace, câinii cu astfel de echipamente pot fi folosiți pentru a îndepărta molozul. Greutatea unui câine diferă de cea a unei persoane. În plus, un câine stă pe patru picioare, iar o persoană pe două picioare. Distribuția greutății în astfel de situații este importantă. Acolo unde o persoană poate cădea, este mai ușor pentru un câine să treacă.

După cum putem vedea, căștile sunt echipate cu ochelari de protecție. Acest lucru se face pentru a proteja ochii câinelui de praf și murdărie. Faptul că ochelarii de protecție sunt ușor întunecați nu deranjează câinele. Câinii au o percepție diferită a luminii”, a explicat director al clubului central de creștere a câinilor din cadrul Societății de Asistență pentru Apărare a Ucrainei pentru Segodnya.

Irina Fedosenko a precizat că echipamentul în cauză este conceput pentru a fi purtat, în primul rând, de două rase de câini din cadrul forțelor speciale canine: Ciobănesc german și Malinois.

„Aceste două rase sunt foarte des folosite în scopuri oficiale. Mai mult decât altele. Și labradorii, dar și spaniolii sunt folosiți, numai că cei din urmă sunt motoare de căutare. Astfel de funcții – precum inteligența, protecția – nu sunt deloc specialitatea lor. Nu are sens să facem astfel de căști pentru ultimele două rase”, a explicat reprezentanta clubului.


Accesează: