Căile Domnului nu sunt atât de impenetrabile. La câteva zile de la prezentarea rozariului conectat al Vaticanului, el a fost deja piratat. Un hacker a spus chiar că manevra i-a luat doar 15 minute.

Hackerul a exploatat o slăbiciune a securității aplicației mobile legată de acest dispozitiv, mai exact în sistemul său de autentificare.

Astfel, având adresa unui utilizator, dar fără să-i știe parola, piratul informatic fost capabil să-i acceseze datele personale și să preia controlul gadgetului celest.

Ba, hackerul a trimis și o adresă Vaticanului în care a explicat pe larg, nu fără ironie, cum a reușit, în timp ce Sfântul Scaun și-a actualizat aplicația „Click to pray” a Rețelei mondiale de rugăciune a papei (care include Mișcarea Euharistică pentru Tineret)

Mătania digitală a fost prezentată cu mare pompă de Vatican, în 15 octombrie, directorul Rețelei mondiale de rugăciune, iezuitul Frederic Fornos explicând că dispozitivul reunește „tradiția bisericii cu tehnologia de vârf”, scrie Euronews.

Dezvoltat în parteneriat cu compania coreeană GadgeTek, dispozitivul eRosary a fost pus la vânzare pe site-ul italian Acer.

Prețul său, de 99 de euro, a generat numeroase critici, inclusiv în sânul Bisericii Catolice.

Preotul Abbé Pierre Amar, unul dintre animatorii Padreblog, a estimat că e-mătania „nu este o idee bună, ci un scandal, iar inițiatorii eu nu au înțeles nimic despre magnifica rugăciune pentru cei săraci”