Caiac, amprentat după moarte

Caiac, amprentat după moarte

Numărul masiv al forţelor de ordine scoase ieri în stradă au făcut din Craiova un oraş liniştit. Între timp, anchetarea crimei a avansat.

Craiova tinde să intre în normalitate la câteva zeci de ore de la producerea sângerosului eveniment în timpul căruia şi-a pierdut viaţa Mihai Pârvu, zis Caiac, cunoscut cap al lumii interlope din Bănie. De la producerea altercaţ iilor de marţi dimineaţă de la Spitalului de Urgenţă Craiova, acolo unde este internat Marian Mavriche, cel care l-a asasinat pe Caiac, pe străzile oraşului sau în locurile „cu potenţial criminogen“ nu a fost înregistrat niciun incident. Cei 600 de poliţişti, jandarmi şi mascaţi scoşi în stradă au şomat. Mavriche ar fi putut fi drogat

Doar în zona locuinţei lui Caiac a fost mişcare multă marţi noaptea, şi asta după ce, în cursul după-amiezii, trupul neînsufleţit al craioveanului a fost adus de la morgă. Un lucru care i-a frapat pe cei veniţi să ridice cadavrul lui Caiac a fost amprentarea mortului. „Probabil vor să se scape şi ei de câteva AN-uri (n.r. - infracţiuni cu autor necunoscut)“, spunea unul dintre cei prezenţi la morgă.

Câteva etaje mai sus, în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgenţă Craiova, intrarea în salonul lui Marian Mavriche era păzită de patru poliţişti. Conform medicilor, „starea pacientului este una bună“. În cursul dimineţii de ieri, un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj l-a audiat pe Mavriche. „A povestit cu seninătate tot evenimentul. Totodată, i s-au recoltat probe pentru că există indicii că ar fi fost sub influenţa drogurilor“, spun surse din Parchet. Şi casa familiei Mavriche din oraşul Segarcea este monitorizată în permanenţă de câţiva poliţişti.

Ne puteți urmări și pe Google News

Apartamentul în care locuieşte familia Pârvu, de pe Aleea Constantin Brâncuşi, a devenit loc de „pelerinaj“ pentru sute de prieteni sau cunoscuţi de-ai lui veniţi din toată ţara. „Îl ştiu de când îi dăduse mustaţa“

Strada pe care a avut loc scandalul dintre Caiac şi Mavriche a fost blocată de maşini de lux. „Îl ştiu de când îi dăduse mustaţa şi rupea pe oricine în ringul de box. Adevărat campion! A fost ucis într-un mod mişelesc şi asta nu se poate uite. Am venit şi eu să aprind o lumânare“, declara, marţi noaptea, un „om de afaceri din Bucureşti“, despre care apropiaţii lui Caiac spun că face parte din lumea interlopă bucureşteană.

PORTRET DE INTERLOP

Caiac se „cuminţise“ datorită familiei Mihai Pârvu (foto dreapta), zis Caiac, împuşcat mortal luni noaptea în faţa blocului în care locuia, şi-a căpătat renumele de lider al lumii interlope având în spate o carieră frumoasă în box. Mihai Pârvu a fost campion balcanic şi a câştigat numeroase titluri naţionale atât la juniori, cât şi la seniori.

Caiac a crescut în cartierul craiovean Brazda lui Novac, zonă din care provin şi alţi interlopi celebri. A fost unul dintre locotenenţii temutului Sile Popescu, singurul român care, înainte de Revoluţie, avea curaj să intre în cartierele ţigăneşti şi să facă ordine. Câţiva ani mai târziu, împreună cu Roşianu, Cimino şi Gigioc, Caiac a înfiinţat gruparea „Frăţia“, al cărei scop era să-i pună la punct pe romii scandalagii din celebrul cartier Faţa Luncii.

Marian Mavriche, cel care l-a împuşcat pe Caiac, a fost unul dintre protejaţii lui Caiac. „Tot timpul i-a luat apărarea şi l-a învăţat ce are de făcut. L-a luat în braţe şi nu s-a atins nimeni de el. A făcut avere. Şi acum şarpele i-a luat viaţa celui care l-a hrănit“, spune unul dintre apropiaţii lui Caiac. Marian Mavriche este proprietarul unui cazinou din Craiova, al unui club de noapte, conduce un Audi Q7, iar concubina lui e văzută la volanul unui autoturism sport de zeci de mii de euro. Fiii interlopului, fruntaşi la învăţătură În ultimii ani, s-a retras din viaţa sportivă, iar numele său nu a mai fost asociat cu incidentele din Bănie în care au fost implicaţi interlopi. Se „cuminţise“, se schimbase în bine, datorită familiei, spun mulţi cunoscuţi ai lui. Fiul lui cel mare, Cosmin Alexandru (20 de ani) (foto stânga), calcă pe urmele tatălui în lumea boxului, fiind totodată student la două facultăţi, iar mezinul familiei Pârvu, Sorin, este elev „cu rezultate foarte bune“ la renumitul Colegiu Naţional „Fraţii Buzeşti“ din Craiova. Familia lui Caiac locuia într-un apartament dintr-un bloc situat pe Aleea Constantin Brâncuşi din Craiova. „A primit acest apartament cu zeci de ani în urmă, pe vremea când încă mai boxa şi lucra la CFR. Nu era nici pe departe atât de bogat pe cât fabulează unii. Umbla cu aceeaşi maşină de ani de zile“, afirmă unul dintre prietenii lui Caiac.

Ajunsese să fie respectat şi de unele clanuri de romi din Craiova după ce, nu de puţine ori, mediase conflictele dintre acestea. „Multe scandaluri au fost din faşă stopate de el“, spun surse din lumea interlopă.

DE LA CALAFAT LA CRAIOVA

Promisiunile comisarul-şef Bică

Gheorghe Bică a fost şef al Poliţiei Calafat, adjunct al şefului Poliţiei Municipiului Craiova şi şef al Biroului de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog (BCCOA) Craiova. S-a făcut remarcat după mai multe arestări spectaculoase şi acţiuni în forţă, realizate în colaborare cu poliţişti din Italia, Franţa şi Spania.

În urmă cu opt luni, comisarul Bică a ajuns în fruntea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, după ce predecesorul său, comisar-şef Georgel Enescu, a fost nevoit să-şi dea demisia în urma nesfârşitelor scandaluri între interlopi. „O să fac linişte în oraş!“, a declarat ofiţerul la numirea sa în funcţie. Totuşi, numărul scandalurilor din Craiova în timpul cărora s-au folosit arme de foc sau arme albe a continuat aceeaşi curbă ascendentă. Ieri-dimineaţă, şeful IPJ Dolj le-a declarat din nou război scandalagiilor: „Le promit craiovenilor că în oraş o să fie linişte şi nu o să aibă de ce să se teamă“. Înconjurat de „dubioşi“

Comisarul-şef Gheorghe Bică conduce poliţia doljeană până la organizarea concursului pentru ocuparea postului de inspector-şef. Încă de la numire, a admis că în rândurile ofiţerilor din subordinea sa există poliţişti „dubioşi“ sau „limitaţi“. „Pot să spun că, în acest sens, există o anchetă pe linie internă, ale cărei rezultate o să fie făcute publice în maximum două săptămâni“, a adăugat ieri Gheorghe Bică.

Indirect, el a admis că subalterni „moşteniţi“, precum Nicuşor Badea şi Liviu Ţiulescu, nu sunt cei mai potriviţi pentru aceste funcţii. Acest lucru s-a văzut în timpul anchetei care a precedat moartea lui Caiac, informaţ iile culese de ofiţerii din cadrul IPJ Dolj determinându-l pe comisarul-şef Bică să dea declaraţii contradictorii cu privire la locul incidentului sau arma cu care a fost omorât Caiac. Surse din poliţie spun că cel mai muştruluit a fost comisarul-şef Badea, fost şef al poliţiei din Segarcea, oraş în care Marian Mavriche şi-a început activitatea infracţională. „Mai există zvonuri conform cărora Mavriche era protejatul unui ofiţer de la Crimă Organizată, plecat şi el tot din Segarcea“, spun surse din poliţia doljeană.