Evenimentul Zilei > Social > Cafeaua, bună contra unui tip de cancer foarte răspândit. Concluzia uluitoare a oncologilor
Cafeaua, bună contra unui tip de cancer foarte răspândit. Concluzia uluitoare a oncologilor

Cafeaua, bună contra unui tip de cancer foarte răspândit. Concluzia uluitoare a oncologilor

În rutina de zi cu zi a multor oameni, cafeaua este savurată, în special dimineața pentru a le da un plus de enegie.

Nu se poate contesta, că o ceașcă de cafea nu este o plăcere reconfortantă, fie la primele ore ale dimineții, fie după o masă copioasă.

Mai mulți cercetători au făcut un studiu, în care arată că dincolo de plăcere și energie, cafeaua are proprietăți incredibil de benefice pentru organism.

Cafeaua este pe locul doi, după apă, în topul celor mai populare băuturi din lume, fiind preferată de milioane de oameni datorită gustului deosebit și a efectelor sale energizante.

Una dintre aceste proprietăți este activă împotriva cancerului colorectal.

Cercetătorii de la Dana Farber Cancer Institute raportează într-un nou studiu că la un grup  de 1.171 de pacienţi cu cancer colorectal, consumul a câteva căni de cafea pe zi a fost asociat cu un risc mai mic de agravare a cancerului şi cu o supravieţuire mai lungă.

Sunt mai mulţi compuşi din cafea cu proprietăţi antioxidante şi antiinflamatorii care pot fi active împotriva cancerului.

Concluzia cercetătorilor a fost uluitoare

Persoanele care au băut câteva căni de cafea pe zi au avut, după ujn timp, analize îmbucurătoare, ceea ce presupune că această băutură poate fi benefică pentru organism.

„Studiile epidemiologice au arătat că, într-adevăr, consumul de cafea nu numai că nu este nociv pentru pacienţii cu cancer colorectal, dar poate să aibă un efect de protecţie, prevenind recăderea bolii, odată ce pacienţii au fost trataţi cu intenţie curativă, sau întârziind progresia şi chiar îmbunătăţind supravieţuirea la pacienţii în stadia avansate, care urmează tratamente chimioterapice specifice”, spune Mircea Dediu, medic primar oncolog.

Beneficiile cafelei asupra organismului

Unul dintre principalele beneficii ale cafelei este conținutul său ridicat de antioxidanți. Aceștia sunt asimilați în organism mult mai ușor decât cei din fructe și legume.

Antioxidanții sunt niște molecule puternice a căror principală funcție este lupta împotriva radicalilor liberi. Aceștia sunt responsabili de apariția bolilor cronice și a semnelor îmbătrânirii premature.

Atât consumul de cafea, cât și aplicarea sa pe piele oferă multiple beneficii pentru frumusețe.

După ce au descoperit că ajută la combaterea celulitei și la eliminarea celulelor moarte, mai multe companii din industria cosmetică au decis să utilizeze cafeaua ca ingredient de bază în numeroase produse.

Cofeina aplicată pe piele stimulează circulația și previne apariția prematură a ridurilor și a petelor.

De asemenea, consumul de cafea îți poate îmbunătăți dispoziția și poate ajuta la combaterea depresiei, dar și la întârzierea dezvoltării anumitor boli degenerative, potrivit stiri.tvr.ro