Cabrales, cea mai scumpă brânză cu mucegai din lume, a fost vândută la licitație

Cabrales, cea mai scumpă brânză cu mucegai din lume, a fost vândută la licitație Brânza Cabrales a fost vândută la licitație. Sursa Foto- Dreamstime

O bucată de 2,2 kg de brânză albastră Cabrales, originară din nordul Spaniei, a fost adjudecată pentru suma record de 30.000 de euro la o licitație organizată de fabrica Los Puertos. Brânza, care se maturizează în condiții naturale în peșterile din parcul național Picos de Europa, a fost cumpărată de Iván Suárez, proprietarul unui restaurant din Asturia.

O bucată de 2,2 kg de brânză albastră Cabrales din nordul Spaniei a fost vândută la o licitație pentru 30.000 de euro, câștigându-și titlul de cea mai scumpă brânză din lume.

Brânza Cabrales, vândută la licitație pentru 30.000 euro

Guillermo Pendas, producătorul de brânză, a declarat agenției de știri de stat EFE din Spania: „Știam că avem o brânză bună, dar știam și că va fi foarte greu să câștigăm”.

Rosa Vada, proprietara fabricii Los Puertos, a menționat că brânza se maturizează la o temperatură de 7 grade Celsius într-o peșteră la o altitudine de 1.400 de metri, unde rămâne „cel puțin opt luni”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Brânza a fost vândută lui Iván Suárez, proprietarul restaurantului El Llagar de Colloto din Asturia.

Cât costă un kilogram de brânză Cabrales?

Cât costă un kilogram de brânză Cabrales? Sursa Foto- Dreamstime

Cu cât se vinde un singur kilogram?

Prețul obișnuit al brânzei Cabrales variază între 35 și 40 de euro pe kilogram.

Această brânză este făcută din lapte crud de vacă sau o combinație de lapte de vacă, oaie și capră și se maturizează în peșterile regiunii Cabrales din parcul național Picos de Europa.

Brânzeturile maturate sunt transportate pe jos de pe munte din peșteri. Prețul brânzei cumpărate de Suarez a stabilit anterior un record mondial Guinness în 2019, la 20.500 de euro, scrie Anews.

Cea mai urât mirositoare brânză din lume. Puțini pot să o mănânce

Cea mai urât mirositoare brânză din lume se numește „The Minger” și provine din Scoția. Această brânză este similară cu un Camembert și nici producătorii n-au putut să o mănânce din cauza mirosului. Aceștia au spus că are un „interior unsuros” care, potrivit lor, este „o plăcere pură”, dar că duhnește foarte tare.

Brânza urât mirositoare a fost menținută cu o soluție sărată în timpul procesului de maturare de două luni. Se spune că acest lucru încurajează creșterea Brevibacterium linens un „microb” care face ca picioarele să miroasă și atrage insectele.

Highland Fine Cheeses, care produce The Minger la Blarliath Farm, lângă Tain, a fost implicată într-un plan al Universității din Nottingham pentru a crea noi matrițe pentru noi produse. Clima umedă din Scoția ajută la crearea drojdiilor și a peniciliilor folosite de firma producătoare de brânză.