Brânza Camembert ar putea dispărea din Franța. Ce au descoperit oamenii de știință

Brânza Camembert ar putea dispărea din Franța. Ce au descoperit oamenii de știință Brânza Camembert ar putea dispărea din Franța. Ce au descoperit oamenii de știință. Sursa foto Dreamstime

Brânza Camembert ar putea dispărea din Franța. Centrul francez de cercetare științifică au făcut noi descoperiri despre ciuperca necesară pentru a face această brânză.

Brânza Camembert ar putea dispărea din Franța. Centrul francez de cercetare științifică a raportat că ciuperca necesară pentru a face brânza preferată a francezilor, Penicillium camemberti, este lipsită de diversitate genetică.

Brânza Camembert ar putea dispărea

Fabricarea brânzei industriale a devenit dependentă de o tulpină a ciupercii, mai degrabă decât de utilizarea ciupercii viguroase, multicolore din trecut. Până în anii 1950, brânzeturile camembert aveau mucegai gri, verde și portocaliu. Apoi, industria alimentară a vrut camembert alb și catifelat.

Acum, mutațiile înseamnă că ciuperca își pierde și capacitatea de a se reproduce asexuat, punând în pericol întreaga producție de brânză. Și brânza roquefort ar putea dispărea. Cu toate astea, bleu de termignon are o ciupercă suficient de bine înrudită care ar putea ajuta la revigorarea roquefortului. Oamenii de știință n-au găsit o soluție pentru Camembert, potrivit B1.

Ne puteți urmări și pe Google News
camembert

Brânza Camembert ar putea dispărea din Franța. Ce au descoperit oamenii de știință. Sursa foto Youtube

Detalii despre brânza Camembert

Brânza Camembert este originară din Normandia, Franța. Este fabricată din lapte de vacă și are o maturare moale și o textură cremoasă, cu o crustă albă comestibilă de mucegai, considerată o delicatesă. Interiorul său și suprafața albă pufoasă, asemănătoare cu cea a brânzei Brie, rezultă din mucegaiul Penicillium camemberti cu care este tratat cașul.

camembert

Brânza Camembert ar putea dispărea din Franța. Ce au descoperit oamenii de știință. Sursa foto Youtube

Camembert este de obicei modelat în discuri de 11 cm în lățime și 4 cm în grosime; prin acțiunea mucegaiului, se coace în șase până la opt săptămâni. Acesta este exportat în întreaga lume și imitat în multe țări, deși prototipul din Normandia, care datează de la sfârșitul secolului al XVIII-lea, rămâne pe primul loc.

Cum se mănâncă această brânză

Camembert este un adaos excelent pentru platourile de brânzeturi și se servește la temperatura camerei, însoțit de fructe, nuci, felii de baghetă și biscuiți. Se pot face pernuțe de aluat cu camembert, camembert la cuptor cu baghete de pâine învelite în șuncă, plăcintă cu camembert la cuptor, brânză topită cu coroniță de pâine cu mac și susan, sandviș cu camembert la tigaie, plăcintă sau tartă cu brânză topită și cartofi și poți adăuga această brânză la orice paste sau pe orice pizza.