Ca şi cum ai trage cu lansatorul de rachete în VRĂBII. Au schimbat armele CLIMATICE vremea? / VIDEO
- Roxana Roseti
- 4 februarie 2014, 16:48
O informaţie larg discutată în presa din Serbia a generat valuri de controverse: SUA au încercat să schimbe clima în Serbia, reducând temperatura aerului până la nivelul din zona arctică. A generat acest lucru schimbarea cliumei la nivel global?
Discuţiile ample pornesc de la proiectul global HAARP, care, potrivit versiunii oficiale, a fost creat pentru studirea climatului Terrei, însă în realitate se presupune că e o armă climatică şi psihotropă puternică fără precedent, potrivit Vocea Rusiei.
Frig neobişnuit
Experimentul SUA cu Serbia a eşuat, dar în schimb teritoriul SUA fost lovit, în acelaşi timp, de un val de frig neobişnuit. Vocea Rusiei a solicitat părerea specialiştilor ruşi, iar, spre exemplu, în opinia lui Konstantin Sivkov, doctor în ştiinţe militare. A cărui părere este că „sunt niște lucruri naturale, în principiu. Într-adevăr, deasupra unor regiuni pot fi provocate ploi prin pulverizarea unui amestec de aerosoli. Sau, dimpotrivă, în timpul unor manifestări publice, putem garanta vreme bună în Moscova sau regiunea Moscovei. Nu există niciun fel de problemă. Asemenea măsuri pot fi luate şi în teatrele de operaţiuni pentru a crea condiţii meteo favorabile”.
Reacţii imprevizibile
Totuşi, e adevărată ipoteza conform căreia a existat o tentativă de a provoca temperaturi foarte scăzute în Serbia, dar în consecinţă un val de frig a lovit SUA? „Acest program poate provoca reacţii imprevizibile. În cazul unui astfel de efect, HAARP poate modifica starea vremii pe continent sau pe jumătate de continent. Prin urmare, discuţiile conform cărora HAARP a fost îndreptat asupra Serbia sunt total absurde. În principiu, este imposibil să îndrepţi HAARP asupra Serbiei, este ca şi cum ai trage cu lansatorul de rachete în vrăbii!”. Autorităţile americane au decis să renunţe temporar la sistemul HAARP tocmai pentru că efectele nu sunt clare. „Atunci de ce, în timpul bombardamentelor NATO asupra Iugoslaviei, pe teritoriul Europei de Sud-Est vremea era frumoasă, cu cer senin?”, se întreabă unii dintre specialişti.
Impossibil, deocamdată
În opinia meteorologului rus Aleksandr Golubev, „atunci când se anunţă vreme frumoasă, cu cer senin, înseamnă că acest trend se păstrează o perioadă lungă de timp. De obicei este vorba despre un anticiclon, care cuprinde teritorii întinse. De aceea, prefer să nu vorbesc despre o planificare intenţionată cu un asemenea impact asupra stării vremii. La nivelul actual de dezvoltare a ştiinţei şi tehnologiei este imposibil deocamdată”.
"Business Week" nota nu demult că, în 1996, ofiţeri superiori americani trăgeau un semnal de alarmă pe lângă Pentagon ca acesta să continue eforturile în domeniul meteorologic, spre a evita „distanţarea ruşilor”. "Timp de 30 de ani, apreciau ei, tehnologiile informatice şi meteorologice ar putea ajunge la un asemenea nivel încât controlul condiţiilor atmosferice ar asigura o dominație de neimaginat în bătălia spațiului. Raportul elaborat de grupul de ofiţeri s-a intitulat "Meteorologia ca demultiplicator de forţă: Stăpânirea condiţiilor atmosferice în 2025". Meteorologul american Scott Stevens afirma că specialiştii armatei ruse ar fi fost în spatele ravagiilor cauzate de ciclonul Katrina, care a devastat New Orleans. Potrivit lui, ”după perioada sovietică, Rusia a construit un aparat secret, care are un impact nefast asupra climei", preciza Pravda.ru. ”Războiul meteorologic este departe de a se fi încheiat”, mai afirma Stevens.
<iframe src="//www.youtube.com/embed/ZO5Adt4nhCk" width="620" frameborder="0" height="418"></iframe>