Evenimentul Zilei > Social > Ca să ai un psihic EXTRAORDINAR: Lista lucrurilor pe care să le faci NEAPĂRAT de Anul Nou
Ca să ai un psihic EXTRAORDINAR: Lista lucrurilor pe care să le faci NEAPĂRAT de Anul Nou

Ca să ai un psihic EXTRAORDINAR: Lista lucrurilor pe care să le faci NEAPĂRAT de Anul Nou

Specialiştii avertizează că în ultimii ani globalizarea a adus un “stil consumist” de viaţă, care se răsfrânge într-un mod nu tocmai fericit şi asupra psihicului.

În urma studiilor întreprinse în ultimul timp, cercetătorii au ajuns la concluzia că   mai ales în preajma Anului Nou şi chiar de Anul Nou unii dintre oameni au tendinţa de a-şi pune capăt vieţii, sau “cad” în depresii puternice.   

“Persoanele care îşi stăpânesc emoțiile, gândurile și comportamentul că au șanse de a reuși în viață”, spun specialiştii . Care mai subliniază că că există lucruri pe care persoanele puternice din punct de vedere psihic nu le fac.

Schimbări pozitive

Cum ar fi, spre exemplu, faptul că nu îşi plâng de milă atunci când viața le este potrivnică. Își asumă responsabilitatea pentru acțiunile lor și înțeleg că viața nu este întotdeauna ușoară, după cum notează lifehack.org. De asemenea, nu se tem de schimbări, sunt flexibile pregătite să îmbrățișeze schimbările pozitive, ori inevitabile din viețile lor.

Planuri de viitor

Nu îşi irosesc energia pe lucruri pe care nu le pot controla şi se concentrează pe lucrurile pe care le pot controla. Şi, mai ales, nu încearcă să mulțumească pe toată lumea. Nu le este frică să spună “nu” sau să vorbească atunci când este necesar. Încearcă să fie corecte și drepte, însă nu sunt deranjate dacă alte persoane se supără pe ele. Nu îşi asumă riscuri ridicole, însă nu se feresc de cele calculate. În plus, persoanele puternice nu îşi petrec timpul trăind în trecut și dorindu-și ca lucrurile să fi fost altfel. Trăiesc în prezent și își fac planuri de viitor.

Oamenii puternici pe plan mental acceptă responsabilitatea pentru comportamentul lor și învață din greșelile făcute. Drept urmare, ajung să nu repete la nesfârșit aceleași greșeli. Persoanele puternice din vedere psihic nu privesc un eșec ca pe un motiv de a renunța. În schimb, se folosesc de înfrângeri și sunt dispuse să o ia de la capăt până reușesc.

Cei puternici din punct de vedere psihic pot aprecia succesul altor persoane și nu sunt invidioși. Ei înțeleg că succesul presupune multă muncă și sunt dispuși să depună eforturi pentru propria șansă.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News