O patrulă mixtă, din polițiști de la Poliția orașului Ovidiu și Poliția Locală, aflată în misiune a încercat să oprească un autoturism în care se aflau doi bărbați. Polițiștii aveau informații că șoferul, un localnic de 33 de ani, nu are permis de conducere.

Șoferul autoturismului a fost somat să se oprească, însă acesta a ignorat semnalele polițiștilor și și-a continuat drumul. Polițiștii au pornit în urmărirea mașinii, cu semnalele luminoase și acustice în funcțiune.

Urmărirea în viteză a început de pe strada Portului din oraș, și a continuat pe DJ 228A, spre satul Galeșu. După aproximativ un kilometru, șoferul mașinii urmărite a virat la stânga pe un drum de pământ, unde și-a continuat deplasarea cu viteză.

A intrat apoi pe câmp unde, din cauza pământului umed, mașina a rămas blocată în noroi. Cei doi bărbați din autoturism au abandonat autoturismul și au fugit pe câmp, iar polițiștii au alergat, pe jos, în urmărirea lor.

Pentru că nu au vrut să se supună somațiilor, polițistul din cadrul Poliției orașului Ovidiu a tras două focuri de avertisment în plan vertical. Abia atunci, cei doi s-au oprit.

Au fost duși la sediul Poliției Ovidiu, unde au fost audiați. Bărbatul din stânga șoferului a declarat că a fugit împreună cu el pentru că sunt prieteni. Șoferul s-a ales cu dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.