Potrivit Digi24, ceremonia de înmormântare a lui Peres s-ab anunţat a fi o reuniune excepţională, la care sunt aşteptaţi preşedinţi, regi, prinţi, şefi de guvern şi miniştri din peste 70 de ţări, adică mai bine de o treime din ţările lumii. Va fi prezent şi Barack Obama, iar România va fi reprezentată de Klaus Iohannis şi preşedintele Senatului, Călin Popesc Tăriceanu. 

Peste 8.000 de poliţişti au fost mobilizaţi pentru acest eveniment de amploare, care se aseamănă destul de mult cu înmormântarea fostului premier israelian, Yitzhak Rabin. Peres va fi îngropat pe Muntele Herzl, în secţiunea dedicată marilor lideri ai Israelului, lângă fostul premier Yitzhak Rabin, relatează sursa citată. 

La ceremonie s-au anunţat peste 90 de delegaţii străine. Vor fi prezenţi preşedintele american Barack Obama, cel al Franţei, Francois Hollande, regele Felipe al Spaniei, prinţul Charles al Marii Britanii, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, şi preşedintele Consiliului European, Donald Tusk. O prezenţă demnă de remarcat este cea a preşedintelui palestinian Mahmoud Abbas. 

„Este una dintre cele mai mari operaţiuni ale poliţiei care s-au desfăşurat la Ierusalim în ultimii ani. Mobilizarea va continua cât timp va fi nevoie, până vineri după-amiază, când se încheie funeraliile”, a transmis Micky Rosenfeld, purtătorul de cuvânt al Poliţiei israeliene. 

Shimon Peres a fost o figură foarte importantă a politicii israeliene şi a fost laureat al premiului Nobel pentru Pace. Acesta a avut o contribuţie considerabilă în istoria Israelului. Peres a murit la vârsta de 93 de ani.