Evenimentul Zilei > Actualitate > Mihaela Buzărnescu, SPAIMA favoritelor de la Roland Garros. Românca s-a calificat în optimile probei de dublu
Mihaela Buzărnescu, SPAIMA favoritelor de la Roland Garros. Românca s-a calificat în optimile probei de dublu

Mihaela Buzărnescu, SPAIMA favoritelor de la Roland Garros. Românca s-a calificat în optimile probei de dublu

Perechea formată din sportivele Irina Bara și Mihaela Buzărnescu s-a calificat, sâmbătă, în optimile probei de dublu de la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului.

Bara şi Buzărnescu le-au învins pe favoritele 4, taiwaneza Latisha Chan şi americanca Bethanie Mattek-Sands, scor 2-6, 6-3, 6-3. Meciul a durat două ore.

În optimi, Bara şi Buzărnescu vor evolua contra perechii americane Jennifer Brady/Vania King. Pentru calificarea în optimi, învingătoarele vor primi un premiu în valoare totală de 41.000 de euro şi 240 de puncte WTA, scrie Agerpres.ro. 


 

Premieră pentru Miky în proba de simplu


 
 
 
 
Mihaela Buzărnescu, locul 33 mondial, va juca în priemieră în optimile de finală ale unui turneu de Mare Șlem. Ieri, românca a dispus de numărul 4 mondial la Roland Garros.
La vârsta de 30 de ani, Mihaela Buzărnescu trece prin cea mai bună perioadă a carierei. În urmă cu un an, „Miki” se răgesea pe locul 541 în lume, iar astăzi se bate cu cele în formă tenismene din circuitul WTA. Ieri, tenismena noastră a reușit să o învingă în minimum de seturi pe ucraineanca Elina Svitolina, numărul 4 mondial!, cu scorul de 6-3, 7-3, și a acces în „optimile” de la Roland Garros. Astfel, Buzărnescu a bifat și cea mai mare victorie a cariereri, la prima sa prezență pe tabloul principal de la Roland Garros.
 
În „optimi” o va înfrunta, în premieră, pe americanca Madison Keys (23 ani, 13 WTA), cap de serie numărul 13, care a dispus de japoneza Naomi Osaka (N.21) cu 6-1, 7-6 (7).