Unele nume vă vor părea predestinate pentru a ”cădea” în Parlament, făcându-se astfel pași spre iluzoriile alegeri parlamentare anticipate, altele poate vor reuși să cristalizeze o majoritate.

Primul nume vehiculat este al lui Ludovic Orban, cel deja desemnat în forurile PNL pentru a conduce viitorul Guvern. Pentru că mai mulți actuali aliați, printre care și Pro România, au spus că nu îl vor la „comanda” Executivului, dinspre PNL se mai vehiculează un nume, cel al fostului ministru al Justiției, Cătălin Predoiu.

Un alt nume despre care s-a discutat în ultimul timp este cel al ambasadorului României în Germania, Emil Hurezeanu, despre care se spune că ar fi favoritul președintelui pentru această poziție. Dintre diplomații aflați acum pe funcții sunt mai multe nume aruncate pe piața zvonurilor, dar niciunul nu e atât de ”intens” dezbătut precum al fostului gazetar.

În PSD se vorbește despre Ana Birchall, dar cel mai probabil ea este văzută ca un interimar după ce se va anunța demisia Vioricăi Dăncilă.

Pro România și ALDE ar putea susține și ei nume pentru funcția de prim-ministru. Două sunt numele vehiculate, cel al lui Sorin Câmpeanu, fost ministru în Guvernul Victor Ponta și prim-ministru interimar după demisia lui Ponta, și cel al Corinei Crețu, dacă nu se va accepta desemnarea ei pentru un nou mandat de comisar european.

Deși se spune că USR-PLUS nu va participa activ la actul de guvernare, urmând doar să susțină parlamentar un nou Cabinet, există și din acest grup un nume despre care se discută, cel al fostului ministru Dragoș Tudorache.

Totuși, la aceste scenarii trebuie ținut cont de faptul că miercuri seară, în discursul ținut de președinte la reuniunea PNL București și Ilfov, Iohannis a spus că viitorul Guvern se va contrui ”în jurul” Partidului Liberal, așa că numele din coada listei s-ar putea să mai aibă de așteptat.

Citește toate scenariile posibile: 

Guvernul Dăncilă va fi trântit la moțiune! Ultimele scenarii și informații din culise. Editorial de Dan Andronic

Ludovic Orban, dezvăluiri explozive. Cine va fi următorul premier

SURSE. Nume-surpriză de premier pregătit de Klaus Iohannis! Cine o înlocuiește pe Dăncilă