Evenimentul Zilei > Economie > Bursa de pe Wall Street, ce mai mare cădere din ultimele trei decenii
Bursa de pe Wall Street, ce mai mare cădere din ultimele trei decenii

Bursa de pe Wall Street, ce mai mare cădere din ultimele trei decenii

Pandemia de coronavirus continuă să facă pagube economiei mondiale. Bursa new-yorkeză a înregistrat, marți, o prăbușire demult apusă.

Principalii indici bursieri de pe Wall Street erau marţi în scădere, la o zi după ce au înregistrat cea mai gravă prăbuşire de după crah-ul din 1987. Pandemia cu noul virus Covid-19 provoacă în continuare scăderea bursei.

Cei trei indici bursiei au pierdut teren pe fondul volatilității, deși au deschis ședința în creștere cu peste 1%. În jurul orei 10.03 ET, indicele Dow Jones Industrial Average afişa o scădere de 0,69% iar indicele Nasdaq Composite era în scădere cu 0,64%. În prezent cei trei indici de pe Wall Street sunt cu 30% sub maximele istorice atinse la mijlocul lunii februarie.

„Nu ne-am confruntat cu o situaţie similară în ultimele decenii, în care afectează toate industriile şi companiile din întreaga lume”, a declarat Randy Frederick, vicepreşedinte la firma de brokeraj Charles Schwab.

Odată cu măsurile restricive aplicate în SUA și în Europa, mai mulţi investitori sunt îngrijoraţi de posibilitatea ca actuala criză să se transforme în ceva mai mare decât o recesiune, inclusiv o criză a creditului, şi chiar o depresiune.

„O recesiune este foarte probabilă. Întrebarea este unde va începe”, susţine Randy Frederick.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: