Evenimentul Zilei > Social > „Bună varianta rea”, premieră la Nottara
„Bună varianta rea”, premieră la Nottara

„Bună varianta rea”, premieră la Nottara

De Dragobete, iubitorii teatrului sunt așteptați la Nottara, de la ora 20.00, la premiera oficială a spectacolului „Bună varianta rea”, care reușește să tulbure prin simplitate. O poveste sinceră despre viață, bucurie, dragoste, necazuri și consens.

Binele și răul conviețuiesc, se întrupează ba-n bărbat, ba-n femeie, se iubesc, se urăsc, se ceartă, se împacă, se despart și se întorc, ca apoi să se încleșteze într-o mare îmbrățișare pusă pe seama Arbitrului de Sus – Anonimul (Petru Ciobanu). Bărbatul (Petrică Voicu) și Femeia (Diana Vladu) trăiesc o viață de cuplu autentică, în care „țânțarul” devine „armăsar”.

„Spectacolul este despre Nimic, dar detaliile sunt esențiale. În detalii se ascunde dracul, spune o vorbă veche. Ce mesaj transmite piesa? Cred că spectacolul o va lua în ce direcție vrea el. Își croiește drum de unul singur. El trebuie hrănit de spectatori, trebuie mângâiat și alintat. E ca un copil. Spectacolul este unul de pantomimă, cuvintele lipsesc. Rămân necuvintele, acele onomatopee, interjecții care sunt ca un fir călăuzitor, un fir roșu. Lucrezi cu spectatorul, trebuie să fii înțeles de acesta, pentru că îi dai energie și el îți dă înapoi. Este un schimb palpabil de energie. Ești ba pe un drum de țară, ba pe o autostradă, ba pe șosea. Spectacolul înseamnă de fapt o curățenie spirituală, o terapie, pentru că lucrurile sunt simple, noi le complicăm”, a explicat, pentru EVZ, regizorul Rusu Vadim, care, de altfel, a fost unul dintre ucenicii maestrului Dan Puric. Rusu Vadim semnează și scenografia spectacolului.

Mircea Baniciu, invitatul special al serii, va interveni exact la momentul potrivit, ca un adevărat mesager al iubirii. Coregrafia aparține lui Lucille Julaud.