Evenimentul Zilei > International > Bulgaria se plânge de Pactul ONU privind migrația și ÎNCHIDE frontierele
Bulgaria se plânge de Pactul ONU privind migrația și ÎNCHIDE  frontierele

Bulgaria se plânge de Pactul ONU privind migrația și ÎNCHIDE frontierele

Bulgaria este inclusă acum în lista țărilor Uniunii Europene care se opun pactului ONU de reglementare a tratamentului migranților din întreaga lume. După ce Ungaria, Polonia, Cehia, Austria, SUA și Israelul au anunţat că refuzat să semneze Acordul de la Marrakech, acum vine rândul Bulgariei să se plângă de Convenția ONU privind migrația globală.

Mai precis, Bulgaria își accelerează eforturile de a se proteja, observând invazia zilnică a mii de imigranți ilegali din Grecia, pe la poarta Evrosului.

Tsvetan Tsvetanov, vicepreședintele partidului de guvernământ GERB:  "Poziția guvernului bulgar nu va fi să se alăture Pactului Global ONU privind imigrația", a declarat vicepreşedintele partidului de centru-dreapta al GERB, după o întâlnire a liderilor coaliției de guvernământ. Partenerul  GERB în coaliția de guvernământ, anti-imigranţi Patrioții Unite, se opune pactului ONU susţinând că  pune în pericol interesele naționale.

"Guvernul bulgar nu va adera la Convenția Națiunilor Unite privind imigrația"

 "Dacă una sau două sau trei țări abandonează Convenția ONU privind imigrația, atunci noi ca UE. nu ne putem apăra propriile interese ", a declarat Jean-Claude Juncker.  Bulgaria susține că deja întreprinde măsuri pentru a opri imigrația ilegală și pentru a proteja frontierele externe ale UE, potrivit site-ului grec naftemporiki.gr