Evenimentul ZileiSocialCe trebuie să ştie românii care tranzitează Bulgaria. Avertisment de la MAE

Ce trebuie să ştie românii care tranzitează Bulgaria. Avertisment de la MAE

Ce trebuie să ştie românii care tranzitează Bulgaria. Avertisment de la MAE
Bulgaria rămâne sub coduri portocaliu și galben de ploi şi ninsoare pe întreaga suprafață a teritoriului acestui stat unde va fi afectată de căderi abundente de precipitații sub formă de ploaie și ninsoare.

Bulgaria  rămâne sub coduri portocaliu şi galben de precipitaţii sub formă de ploaie şi ninsoare. Atenţionarea o face Ministerul Afacerilor Externe (MAE) pe site-ul oficial.

Codurile meteo pe regiuni sunt:

Cod portocaliu de precipitaţii abundente sub formă ploaie pentru regiunile Smolian, Haskovo, Kârdjali, Sliven, Yambol şi Burgas, cu precipitaţii de până la 35-65 mm;

Cod galben de ploaie pentru regiunile Pazardjik, Plovdiv, Stara Zagora, Veliko Târnovo, Târgovişte, Şumen şi Varna, cu precipitaţii de până la 20-35 mm;

– Cod galben de precipitaţii sub formă de ninsoare şi formare de polei în următoarele regiuni: Pernik, Sofia-regiune, Sofia, Loveci, Gabrovo, Pleven, Vraţa, Montana şi Vidin.

Bulgaria recomandă atenție sporită în trafic:

-adaptarea vitezei,

-echiparea autovehiculelor pentru circulație în condiții de iarnă,

-respectarea semnalizărilor rutiere temporare montate și a indicațiilor/semnalelor organelor de control aflate la fața locului.

Pe perioada instituirii codurilor de atenționare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri să fie închise circulației rutiere din cauza formării troienelor de zăpadă sau a vizibilității reduse în condiții de viscol.

Informații suplimentare pot fi accesate astfel: cu privire la regimul vamal, la intrarea în Republica Bulgaria dinspre Republica Turcia, AICI.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510.

Bulgaria: Românii aflaţi în dificultate pot apela la următoarele numere de telefon

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet: aici şi aici.

Totodată reaminteşte faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația “Călătorește în siguranță”.

Delalii puteţi accesa aici, unde oferă informații și sfaturi de călătorie pentru cetăţenii aflaţi în dificultate.

Informaţiile  vin în întâmpinarea cetăţenilor români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Bulgaria.

Înformaţiile sunt în conformitate cu datele transmise de Institutul de Meteorologie şi Hidrologie bulgar, unde sau emis coduri portocaliu şi galben de precipitaţii sub formă de ploaie şi ninsoare.

 

 

 


Accesează: