Evenimentul ZileiInternationalAvertizare MAE. Spania, sub zăpezi și temperaturi istorice

Avertizare MAE. Spania, sub zăpezi și temperaturi istorice

Avertizare MAE. Spania, sub zăpezi și temperaturi istorice
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îi atenționează pe românii care călătoresc în Spania că s-a semnalat un cod portocaliu de ninsori în Peninsula Iberică. Se înregistrează temperaturi și ninsori istorice pentru această țară.

Astfel MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Regatul Spaniei în Comunitatea Autonomă Castilla-La Mancha că Agenţia meteorologică locală – AEMET a emis, începând de joi, un cod portocaliu de ninsori abundente.

Cod portocaliu de ninsoare pentru următoarele zile

Conform unui comunicat de presă al MAE, AEMET a actualizat prognoza de vreme nefavorabilă pentru Comunitatea Autonomă Extremadura şi a emis un cod portocaliu de ninsoare pentru joi şi vineri.

Autorităţile spaniole recomandă atenţie sporită la deplasare atât pietonilor, cât şi conducătorilor auto, precum şi evitarea deplasărilor neesenţiale.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului al României la Ciudad Real: +34926226825; +34926274805; +34926256925, respectiv ale Consulatului General al României la Sevilla: +34954233243, +34954230947, +34954624053, +34954624070, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al oficiului consular al României la Ciudad Real: +34609513790, respectiv cel al oficiului consular al României la Sevilla: + 34648212169.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet www.aemet.es/es/eltiempo/prediccionciudadreal.mae.rowww.meteoalarm.euwww.mae.ro, respectiv http://www.meteoalarm.eusevilla.mae.ro. Cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie şi aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Temperaturi și ninsori istorice în Peninsula Iberică

Zăpezi abundente şi vânturi puternice s-au abătut asupra Spaniei, unde temperaturile au scăzut până la minus 34 de grade Celsius, cea mai scăzută valoare înregistrată în Peninsula Iberică de la începutul măsurătorilor meteorologice, a anunţat Agenţia de Stat pentru Meteorologie, citată de Reuters.

Temperatura record a fost înregistrată în Munţii Pirinei la Clot del Tuc de la Llanca, o localitate din provincia Aragon din nord-estul Spaniei, miercuri dimineaţă la ora locală 05:19.

Valoarea înregistrată a fost cu două grade Celsius mai scăzută decât precedentul record, ce data din anul 1956.

Zăpezi abundente sunt prognozate şi pentru zilele viitoare în centrul şi nordul Spaniei, unde temperaturile vor scădea până în jurul valorii de minus 11 grade Celsius.


Accesează: