Evenimentul Zilei > Politica > Bugetul României, subiect de dispută. George Simion acuză arcul guvernamental de „iresponsabilitate”
Bugetul României, subiect de dispută. George Simion acuză arcul guvernamental de „iresponsabilitate”

Bugetul României, subiect de dispută. George Simion acuză arcul guvernamental de „iresponsabilitate”

George Simion, copreşedintele AUR  a criticat, marţi, întârzierea adoptării bugetului de stat pe acest an. El susţinând că este o „iresponsabilitatea soră cu incompetenţa” a actualului arc guvernamental.

Bugetul României subiect de dispută. Simion crede că bugetul de stat trebuie votat cu celeritate și că se impun amendamnete. Copreședintele AUR este de părere că autoritățile locale vor avea bugetul adoptat, „undeva în luna mai”.

„Nu avem încă pe rolul celor două Camere intrat un buget de stat, probabil vom ajunge undeva în mai ca autorităţile locale să adopte bugetul. Asta va cauza întârzieri enorme, este o iresponsabilitate soră cu incompetenţa din partea actualului arc guvernamental”, a declarat Simion, într-o conferinţă de presă.

Simion a mai spus că bugetul de stat trebuie votat cât mai repede. Dar „nu fără amendamentele tuturor forţelor din Parlament”.

George Simion acuză actuala putere de tergiversarea unor proiecte importante

„Am avut Birouri permanente reunite astăzi şi acuzăm tergiversările care au loc în anumite proiecte importante cum ar fi modificarea Codului electoral. Nu avem încă o comisie de cod electoral constituită. De asemenea, avem o întârziere legată de pensiile speciale”, a precizat Simion.

La rândul său, copreşedintele AUR Claudiu Târziu a susţinut că bugetul de stat propus de coaliţia aflată la putere este unul „al sărăciei”, care nu urmăreşte decât „mimarea” actului guvernamental.

„Deficitul bugetar este unul major, nu există nici condiţiile de reducere acestuia. În condiţiile de austeritate pe care le prevede legea bugetului, noi nu avem cum să votăm un astfel de buget”, a afirmat el.

Târziu a spus că nu este de acord cu reducerile care se preconizează, deoarece pentru domeniile strategice trebuie prevăzut un aport bugetar „consistent”, pentru a putea să funcţioneze în parametri normali, informează Agerpres.

„Anul acesta nu e nevoie de o reechilibrare a bugetelor locale de la bugetul de stat”

Premierul Florin Cîţu a declarat că anul acesta nu mai este nevoie de o reechilibrare a bugetelor locale de la bugetul de stat. Și asta  având în vedere că autorităţilor locale le revin 100% din veniturile pe care le încasează din taxe şi impozite. În plus el spune că vor fi acoperite prin bugetul de stat 90% din indemnizaţiile persoanelor cu handicap şi însoţitorilor acestora. Și nu în ultimul rând, 100% bursa minimă pentru elevi.