Evenimentul Zilei > Economie > Cîțu despre economia României: „Performanța care spulberă estimările apocaliptice!”
Cîțu despre economia României: „Performanța care spulberă estimările apocaliptice!”

Cîțu despre economia României: „Performanța care spulberă estimările apocaliptice!”

Premierul României, Florin Cîțu, a făcut recent câteva afirmații privind evoluția economiei românești în anul pandemic 2020. Alături de câteva aprecieri îmbucurătoare raport la estimările inițiale, Florin Cîțu a spus că economia României, alături de cea globală, a fost lovită de ”cea mai mare criză din ultimii o sută de ani”. Datele oficiale susțin că economia României s-a contractat în 2020 cu 3,9%.

Florin Cîțu a făcut recent aprecieri referitoare la datele furnizate marți dimineață de INS. El s-a referit cu privire la evoluția economiei în an de pandemie, spunând că este o „performanță care spulberă estimările apocaliptice”. În ciuda contracției înregistrată de economia românească, prim-ministrul a adăugat că evoluția fost în medie cu 2,5% mai bună față de cea estimată de instituțiile internaționale, Comisia Europeană, agențiile de rating și instituțiile financiare.

„Economia României, performanța care SPULBERĂ estimările apocaliptice! În trimestrul IV din 2020, economia României a crescut cu 5.3%!!! O performanță fantastică. Cea mai RAPIDĂ revenire a economiei din istorie. Am promis. Am făcut. Am avut dreptate. Revenirea economiei în V, o certitudine!”, a scris Florin Cîțu, pe pagina de Facebook.

Economia României s-a contractat cu 3,9% în anul 2020

Premierul a mai spus că, în 2020, economia României, alături de cea globală, a fost lovită de „cea mai mare criză din ultima sută de ani”.

Deși optimismul oficialităților române și al oamenilor de afaceri în general este crescut privind revenirea economică în anul 2021, există și numeroase rezerve. Criza pandemică nu a fost încă depășită, iar investițiile străine directe au scăzut ,conform unor date făcute publice ieri, cu peste 60% în România.

„Cu toate acestea, s-a contractat cu DOAR 3,9%. Am luat cele mai bune măsuri din punct de vedere economic și am spulberat TOATE estimările apocaliptice. Împreună am reușit să redresăm economia și să avem acest rezultat. România a PERFORMAT în 2020 cu 5% mai bine decât estimarile inițiale și în medie cu 2.5% mai bine decât TOATE estimările publicate de instituțiile internaționale, CE, agențiile de rating și instituțiile financiare”, a completat șeful Executivului.

Florin Cîțu este optimist

El a mai spus că „nu ne oprim aici”, iar „anul acesta este anul REFORMELOR și al INVESTIȚIILOR”, fără a menționa însă concret în ce constă aceasta și pe ce se bazează.

„Corectăm 30 de ani de amânări și de populism. În acest prim mandat, de 4 ani, promit să pun economia pe o traiectorie de creștere economică sustenabilă și să creez un mediu economic în care toți românii au șansa de reuși”, a mai spus Florin Cîțu.