Evenimentul Zilei > Actualitate > Bugetul pe 2016: Încă 1,7 milioane pentru tineri
Bugetul pe 2016: Încă 1,7 milioane pentru tineri

Bugetul pe 2016: Încă 1,7 milioane pentru tineri

Comisiile reunite pentru buget-finanţe au aprobat, sâmbătă, în unanimitate, cu un amendament, bugetul pe anul 2016 al Ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri.

Amendamentul propus de către deputatul Andreea Paul şi votat, în cele din urmă, se referă al alocarea unei sume de 1,7 milioane lei pentru susţinerea micro-întreprinderilor şi a tinerilor întreprinzători, informează Agerpres

”Avem o sumă alocată de la bugetul de stat pentru 2016 de 554 milioane lei, cu un total de 632 milioane de lei, diferenţa (fiind – n.r.) reprezentată de o alocare de la Fondul de Mediu de 78 de milioane pentru conservări şi închideri de mine. (…)Bugetul ministerului este mai mare decât cel de anul trecut. El înglobează şi revenirea de la Ministerul Energiei a sectorului IMM-urilor. Dacă sunt bani mai mulţi, ar fi bine să dăm bani mai mulţi pentru IMM-uri. Există şi trebuie să lucrăm foarte mult în domeniul clusterelor. Există o strategie de competitivitate. Vrem să încercăm să producem pentru România. Începem să fim foarte buni în IT&C, în centre de servicii, a nu se înţelege aici idee de call center. Cred că am neglijat în ultimii ani energia verde. Putem să facem o sumedenie de lucruri din deşeuri”, a afirmat, în cadrul dezbaterilor din comisiile reunite, Costin Borc, ministrul Economiei. 

Acesta a adăugat că pentru programe a fost alocată suma de 370 de milioane lei, adăugând că se are în vedere încurajarea tinerilor întreprinzători şi a femeilor manager, precum şi a IMM-urilor din mediul rural.