Brioșe savuroase, fără zahăr și fără făină. Cartofii dulci principalul ingredient

Brioșe savuroase, fără zahăr și fără făină. Cartofii dulci principalul ingredient Sursa foto: Dreamstime.com

Există brioșe care se pot face fără făină din grâu, dar și fără zahăr. Acestea se pot realiza extrem de ușor și aveți nevoie de următoarele ingrediente.

400 de grame de cartofi dulci

100 de grame de făină de migdale

50 de grame de ulei de floarea soarelui sau cocos

2 ouă

Chipsuri de ciocolată (optional)

3 grame de sare

scorțișoară

Prima dată fierbeți cartoful dulce. Acest lucru se va face la vapori, apoi se răcește. Eliminați din el dacă are părți dure, astfel încât să rămână doar părțile moi. De altfel, acesta se poate coace la cuptor sau la microunde.

Ulterior puneți stafidele, amidonul, făina de migdale, uleiul, pulpa de cartofi, sarea și scorțișoara într-un blender. Mixați până când totul devine un aluat omogenizat. Dacă ați optat pentru adăugarea chipsurilor de ciocolată le puteți adăuga.

Brioșe cu o compoziție ușor de făcut

Dar numai după ce vă asigurați că toată compoziția este perfect omogenă, adică, inclusiv stafidele s-au integrat în aluat. Chipsurile de ciocolată se pot adăuga după ce ați scos compoziția din mixer.

Ulterior umpleți formele de briose cu aluatul pe care l-ați realizat. Dacă doriți să le ornați puteți folosi semințe de floarea soarelui sau semințe de dovleac pe care le înfigeți deasupra brioșelor. Ideal este să le ornați înainte de a le da la cuptor. Acestea se vor coace la 180 de grade timp de aproximativ 20 de minute.

Beneficiile cartofului dulce pentru organism

Beneficiile cartofului dulce pentru organism. Sursa foto: Dreamstime

Se coc la 180 de grade

Pentru a fi siguri că s-a copt aluatul, testați una dintre brioșe cu scobitoarea. Încercați să înfigeți o scobitoare în brioșa prospăt scoasă din cuptor, iar dacă scobitoarea este curată atunci când o scoateți, atunci brioșa s-a copt.

În caz contrat acestea trebuie să mai fie lăsate până se fac. Ulterior scoateți brioșele de la cuptor și lăsați-le să se răcorească pentru a le putea savura în voie. Poftă bună!

Ne puteți urmări și pe Google News