Nicholas Soames – el este nepotul lui Churchill – a votat, alături de alți conservatori, contra actualului premier britanic, Boris Johnson.

Votul de marți i-a reunit pe membrii Partidului Laburist și pe câțiva opozanți ai actualului lider conservator. Cu o majoritate de 328 la 301 în camera inferioară, parlamentarii au decis să-l împiedice pe Johnson să scoată Marea Britanie din UE fără un acord cu uniunea. Mai mult, noua majoritate ar putea amâna Brexitul.

Ca răspuns la acest vot, Boris Johnson a anunțat alegeri anticipate.

Printre cei 21 de „tory” care au votat contra lui Johnson s-au numărat, alături de Nicholas Soames, cel mai longeviv membru al Camerei Comunelor, Ken Clarke, în vârstă de 79 de ani, și fostul ministru al Finanțelor, Philip Hammond. Toți rebelii din Partidul Conservator – a căror experiență parlamentară ănsumează 330 de ani – urmează să fie excluși.

Întrebat dacă acesta va fi sfârșitul partidului în care a activat Churchill, Soames a răspuns că nu, dar că este un moment trist pentru conservatori. Soames, în vârstă de 71 de ani, înnobilat de regină în2014, membru al Parlamentului britanic din 1983, și-a exprimat tristețea pentru faptul că liderul de grup, care îi este prieten de foarte mult timp, va fi nevoit să îl excludă.

Nicholas Soames este fiul lui Mary Soames, cea mai tânără dintre cei cinci copii ai lui Winston Churchill.

Te-ar putea interesa și: