Evenimentul Zilei > Actualitate > Breșă de securitate pe frontul împotriva coronavirusului! Un român s-a plimbat liber timp de două zile
Breșă de securitate pe frontul împotriva coronavirusului! Un român s-a plimbat liber timp de două zile

Breșă de securitate pe frontul împotriva coronavirusului! Un român s-a plimbat liber timp de două zile

Medicii de la Direcția de Sănătate Publică Olt l-au căutat două zile pe un bărbat, care a intrat în contact direct cu italianul infectat cu coronavirus.

Bărbatul a venit în România, la bordul unui avion, pe ruta Italia-București, și în loc să meargă acasă, a stat două zile prin București, și chiar a mers în studiourile unei televiziuni, unde a participat la o emisiune.

Respectiva persoană a plecat spre Italia, în același avion cu italianul care a venit la Craiova, și l-a infectat pe un tânăr din Gorj. S-a aflat în avion chiar în imediata apropiere a acestuia. Acest fapt l-a plasat pe lista persoanelor pe care autoritățile române le consideră contacți direcți ai italianului.

Ancheta a demonstrat că bărbatul din Slatina, județul Olt, a călătorit în data de 22 februarie 2020, pe ruta Craiova-Bologna, în același avion cu cetățeanul italian. Ulterior, bărbatul a revenit în România pe data de 25 februarie 2020, și deși era pe ”lista roșie”, el a reușit să plece din Aeroportul Otopeni, fără însă să știe că este suspect de coronavirus.

În tot acest timp, medicii de la DSP Olt l-au căutat la domiciliu, unde au mers cu o ambulanță dotată cu o isoletă, o targă specială care nu permite transmiterea virușilor, numai că persoana căutată nu se afla nici acasă, și nici la rude.

”Eu știam că am primit o fișă de la Aeroportul Otopeni cum că persoana respectivă se întoarce pe ruta Verona-București, pe aeroportul Otopeni. În condițiile acestea, noi ne-am propus să-l contactăm pe acest om și să-l introducem în sistemul nostru de supraveghere. Doar că, la un moment dat, nu răspundea la telefon. Între timp, cât ne agitam noi și am mers la adresa de domiciliu, am primit acest telefon de la postul de televiziune, care ne-a dat o altă perspectivă a problemei, deoarece doamna a zis că are cunoștință că domnul a călătorit pe ruta Craiova – Bologna și ar fi fost în avion cu persoana care a fost diagnosticată în Rimini”, a relatat Marinela Madan, medic epidemiolog din cadrul DSP Olt, citată de Libertatea.ro.

Problema a apărut în momentul în care oficialii de la DSP Dolj au transmis eronat, fără să-i includă și pe cei de la DSP Olt, datele tuturor pasagerilor din avionul cu care italianul a călătorit la întoarcere în România.

În cele din urmă, bărbatul din Olt se spune că a fost găsit într-un hotel din București și că ar fi fost plasat în carantină.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: