„Dorim un nou tratat pentru Europa. El trebuie să includă principiile fundamentale ale subsidiarităţii”, a declarat Edtstadler după o întrevedere cu omologul său francez, Amélie de Montchalin.

Principiul subsidiarităţii defineşte aria de intervenţie a Uniunii Europene şi vizează ”protejarea capacităţii de decizie şi de acţiune a statelor membre” în domeniile care nu sunt de competenţă comunitară exclusivă.

„Este nevoie de o împărţire clară a competenţelor între ce fac statele membre şi ce puteam face noi împreună la nivel european”, a adăugat Karoline Edtstadler, aflată la prima sa vizită în străinătate după preluarea mandatului de ministru.

Franța a primit această propunere cu rezerve însă, Amélie de Montchalin, omologul lui Karoline Edtstadler, exprimându-și îndoiala.

„Dacă aceste lucruri trebuie să fie ameliorate şi dacă pentru asta trebuie să schimbăm tratatele, pentru noi nu este un subiect tabu. În prezent nu facem din asta un obiectiv în sine”, a spus Amélie de Montchalin, conform Agerpres.

Te-ar putea interesa și: