Breaking news! Ucraina respinge oferta rusă de negocieri în Belarus. Zelenski spune că tratează cu Putin, dar pe teren ucrainean

Breaking news! Ucraina respinge oferta rusă de negocieri în Belarus. Zelenski spune că tratează cu Putin, dar pe teren ucrainean Sursa: captură video

Delegația rusă sosește în Belarus pentru discuții cu Ucraina. Cu toate acestea, ei doresc ca discuțiile să aibă loc pe pământ bielorus. Președintele ucrainean refuză această ofertă, din dorința de a discuta în Ucraina cu Vladimir Putin.

UPDATE

Rușii au venit cu un ultimatum. Așteaptă până la ora 15:00, astăzi, confirmarea unei întâlniri cu ucrainenii în Gomel, Belarus. Președintele Dumei de Stat: „Dacă Zelenski a pierdut ieri Donbasul din cauza atitudinii lui, astăzi ar putea să piardă Ucraina”.

Sursa: NEXTA / Telegram

Știre inițială

Ne puteți urmări și pe Google News

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a respins duminică o ofertă rusă de negocieri în Belarus. A continuat prin a spune că Minskul a fost complice la invazia rusă. Președintele Ucrainean s-a declarat deschis pentru negocieri în alte locații, potrivit Reuters.

Kremlinul a declarat duminică că delegația sa este pregătită să se întâlnească cu oficialii ucraineni în orașul bielorus Gomel. Președintele Zelenski a spus că discuțiile ar putea avea loc în Varșovia, Bratislava, Budapesta, Istanbul sau Baku, potrivit Mediafax.

Noaptea trecută a fost "brutală", spune Zelenski

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că noaptea trecută a fost „brutală”, conform Sky News. El a spus că forțele de ocupație rusești „atacă zonele civile”, unde nu există infrastructură militară. Zelenksi a spus că forțele „atacă totul”, inclusiv ambulanțele.

Președintele Ucrainei a spus că vor lupta pentru libertatea țării atât timp cât va fi necesar. ‌„Dacă copiii se nasc deja în adăposturi, chiar dacă bombardamentul continuă, inamicul nu va avea cu siguranță nicio șansă în acest război„, a declarat președintele Zelenski.

În ciuda numeroaselor atacuri cu rachete și a unei ofensive terestre, Kievul rămâne sub control ucrainean după o a doua noapte de lupte. Rusia, însă, a decis să „lărgească ofensiva” pe întreg teritoriul sâmbătă. În urma unui consiliu de apărare excepțional la Palatul Elysée, Emmanuel Macron a decis în această seară de sâmbătă să sporească sprijinul militar francez pentru Ucraina, precum și lupta împotriva propagandei ruse. În același timp, țările occidentale au implementat o întărire a sancțiunilor economice și financiare împotriva Kremlinului. În special, mai multe bănci vor fi separate de sistemul de plată Swift.

Armata rusă și-a continuat asaltul asupra capitalei în noaptea de sâmbătă spre duminică, dar fără a sparge rezistența soldaților ucraineni. Occidentul se implică din ce în ce mai mult în conflict, înarmand Ucraina și sancționând Rusia.

Dorințele Ucrainei pe timp de invadare rusească

Ucraina cere crearea de brigăzi internaționale. Dmytro Kuleba, ministrul de externe ucrainean, a lansat duminică un apel către „străinii care doresc să apere Ucraina și ordinea mondială”. Țara intenționează să înființeze o „Legiune Internațională de Apărare Teritorială a Ucrainei” și invită voluntari „să contacteze misiunile diplomatice străine ale Ucrainei în țările respective”, potrivit mesajului său publicat pe Twitter. Iar ministrul a adăugat: „Împreună l-am învins pe Hitler și îl vom învinge și pe Putin”.

François Hollande anticipează, în „Libération”, consecințele sancțiunilor împotriva Rusiei. Într-un interviu acordat presei, fostul șef al statului francez vorbește despre repercusiunile măsurilor pe care Occidentul i le aplica lui Vladimir Putin.

Acest război din Ucraina va avea inevitabil consecințe pentru noi înșine. Pentru că indiferent dacă sancțiunile sunt mari sau nu, prețurile la gaz și petrol vor continua să crească semnificativ. Orice am face, va exista o barieră în calea comerțului cu Rusia și cu o serie de țări apropiate acesteia. Orice am decide, vor exista și pierderi pentru anumite sectoare de afaceri. Le anticipăm, mai ales în Franța, pentru sectoarele din agricultură.

Cu toate acestea, aceste riscuri nu ar trebui să determine comunitatea internațională să dea înapoi, crede François Hollande, potrivit publicației franceze Libération.

Dacă începem să spunem că, pentru că aceste sectoare pot fi afectate, trebuie să renunțăm să dăm lovituri serioase economiei ruse, atunci Europa nu este o putere și noi suntem (doar) spectatori ai lumii.