Evenimentul Zilei > Actualitate > Breaking news. „Suspiciune înaltă” de infectare cu Omicron pe teritoriul României
Breaking news. „Suspiciune înaltă” de infectare cu Omicron pe teritoriul României

Breaking news. „Suspiciune înaltă” de infectare cu Omicron pe teritoriul României

Ministerul Sănătății a anunțat joi că, în urma procesului de secvențiere a genomului pentru tulpina Omicron, există o „suspiciune înaltă” la două dintre cele trei persoane testate în urmă cu o zi.

„Procesul de secvențiere a genomului pentru tulpina OMICRON se realizează în mai multe etape, pe parcursul mai multor zile.

În urma primelor teste, la două dintre cele 3 persoane testate există o suspiciune înaltă pentru varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2.

Cele 3 persoane care au fost depistate pozitiv cu virusul SARS-Cov-2 sunt complet vaccinate. Toate trei persoanele infectate sunt asimptomatice, cu o stare de sănătate bună și se află în izolare și monitorizare.”

Trei persoane venite în România, depistate cu coronavirus

Marți, autoritățile au reușit să repatrieze echipa de rugby de la CSM Știința Baia Mare. Aceștia au fost plecați în turneu în Africa de Sud și au rămas blocați acolo din cauza noii tulpini a coronavirusului, varianta Omicron. Nu doar aceștia au rămas blocați pe continentul african, ci și mulți alți români. O parte dintre ei au ajuns acasă și tuturor li s-a făcut un test PCR.

Două dintre persoanele venite din Africa de Sud au fost ulterior confirmate cu coronavirus.

Este vorba de două persoane care au fost ieri depistate pozitiv pe aeroportul Otopeni. Acestea se află în carantină, de asemenea. Pentru aceste persoane au fost efectuate anchetele epidemiologice în vederea stabilirii contacților direcți”, a precizat Ministerul Sănătății.

Cea de-a treia persoană confirmată cu coronavirus face parte din echipa de rugby, adusă în țară cu aeronava trimisă de statul român.

Primul caz de infectare cu tulpina Omicron a fost anunțat joi, de către un medic din Africa de Sud. Acesta susține că toți pacienții infectați cu noua variantă nu prezintă semne de agravare, ci este vorba despre o infectare ușoară. Cel mai comun simptom pe care pacienții îl au este starea de oboseală. Noua tulpină s-a răspândit repede și în Uniunea Europeană, infectarea fiind confirmată în 11 țări, la 70 de persoane.