Evenimentul Zilei > Social > Breaking News. Marea Britanie a aprobat vaccinul Oxford-AstraZaneca
Breaking News. Marea Britanie a aprobat vaccinul Oxford-AstraZaneca

Breaking News. Marea Britanie a aprobat vaccinul Oxford-AstraZaneca

Autoritățile din Marea Britanie au aprobat, în urmă cu câteva momente, vaccinul produs de colaborarea dintre Universitatea Oxford și compania de medicamente AstraZaneca.

De asemenea, Marea Britanie a comandat 100 de milioane de doze din acest produs, suficiente pentru a vaccina 50 de milioane de oameni, potrivit BBC.

Alături de dozele de vaccin deja comandate către asocierea Pfizer-BioNTech, există suficiente produse de imunizare pentru întreaga populație a Marii Britanii, a declarat ministrul Sănătății, Matt Hancock.

Anunțul vine în condițiile în care Marea Britanie se confruntă cu un nou val masiv de infectări, multe dintre acestea cauzate de noua tulpină, mutantă, a coronavirusului pornit din China.

Premierul Boris Johnson a calificat decizia de azi drept un triumf al științei britanice. „Vom trece la vaccinarea rapidă a cât de multe persoane este posibil”, a mai spus șeful guvernului britanic.

Vaccinul Oxford-AstraZaneca a fost dezvoltat în primele luni ale acestui an, iar din aprilie 2020 a început să fie testat deja pe voluntari. De asemenea, vaccinul a trecut printr-o etapă de testare pe scară largă, care a implicat mii de voluntari.

Viteza cu care acest nou vaccin a fost creat a depășit, ca viteză, orice se aștepta înainte de izbucnirea pandemiei de SARS-CoV-2.

Produsul Oxford-AstraZaneca este al doilea vaccin aprobat în Marea Britanie, după vaccinul Pfizer-BioNTech, pe care autoritățile de la Londra l-au aprobat pentru folosire la începutul lunii decembrie, înaintea atât a Statelor Unite ale Americii, cât și a Uniunii Europene. Acum, la fel se întâmplă și cu vaccinul asocierii dintre Universitatea Oxford și compania de medicamente AstraZaneca.

Avantajele BREXIT: Marea Britanie a aprobat vaccinul Pfizer-BioNTech. UE mai așteaptă aproape o lună

Ursulei von der Leyen, certată că vaccinarea nu a început mai devreme: „Fără UE am fi avut mai multe vaccinuri și mai repede”

COVID-19. Decizie crucială pentru vaccinul Pfizer-BioNTech, în UE. Anunțul EMA

Uniți în cuget și-n Covid-19. Statele UE vor începe vaccinarea în aceeași zi

Vaccinul anti-COVID a plecat spre România. Când va ajunge în țară și când începe vaccinarea

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.