Evenimentul Zilei > Politica > BREAKING NEWS. Iohannis a semnat! Cine este noul procuror general
BREAKING NEWS. Iohannis a semnat! Cine este noul procuror general

BREAKING NEWS. Iohannis a semnat! Cine este noul procuror general

Președintele Klaus Iohannis a semnat joi decretele de numire în funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a Gabrielei Scutea, pe o perioadă de trei ani, anunţă Administraţia Prezidenţială.

De asemenea, şeful statului a semnat decretele pentru numirea în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a lui Crin-Nicu Bologa, pe o perioadă de trei ani şi pentru numirea în funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a Elenei-Giorgiana Hosu, pe o perioadă de trei ani.

Procurorul Gabriela Scutea a fost adjunctul Laurei Codruța Kovesi, în vremea când aceasta din urmă era procuror general. După Parchetul General (2006-2013), Gabriela Scutea a fost, în perioada 2013-2016, înalt reprezentant al Ministerului Justiției pentru relația cu Comisia Europeană pe aspectele referitoare la îndeplinirea condiționalităților stabilite în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) privind reforma sistemului judiciar și luptă anticorupție. Din această poziție a ajuns, în ianuarie 2016, secretar de stat în mandatul Ralucai Prună la Ministerul Justiției.