Evenimentul Zilei > International > Fiica lui Alexandr Dughin, ucisă într-un atentat. Ținta ar fi fost tatăl ei, un apropiat al lui Putin. Video
Fiica lui Alexandr Dughin, ucisă într-un atentat. Ținta ar fi fost tatăl ei, un apropiat al lui Putin. Video

Fiica lui Alexandr Dughin, ucisă într-un atentat. Ținta ar fi fost tatăl ei, un apropiat al lui Putin. Video

Fiica filozofului Alexandr Dughin ar fi fost ucisă de explozia mașinii în care se întorcea de la un eveniment, și în care ar fi trebuit să se afle și tatăl său.

Update – Andrei Krasnov, președintele mișcării Orizonturi Ruse, a declarat pentru Tass că SUV-ul care a explodat, ucigând-o pe Daria Dughina, îi aparținea tatălui acesteia.

„Da, este un eveniment foarte nefericit, o cunoșteam personal pe Daria. Dașa (hipocoristic pentru Daria – n. red,) a participat la o dezbatere importantă, pentru că „Tradiții” nu este un festival în formă clasică, este o discuție despre tendințele actuale din cultură, muzică, cinematografie și literatură. Am fost acolo personal, Incidentul s-a petrecut când Dașa se întorcea pe autostrada Mojaiskoe, iar explozia a avut loc lângă satul Balsoie Viazemi. Mașina a luat foc imediat, era complet cuprinsă de flăcări, ea a pierdut controlul, în timp ce mergea cu viteză mare, și a ajuns pe contrasens”.

Krasnov a adăugat că Alexandr Gelievici Dughin a plecat cu altă mașină, dar cel mai probabil el a fost ținta atentatului, sau amândoi, și tatăl, și fiica. El a adăugat că, dacă deflagrația ar fi avut loc în parcarea din complexul Zaharovo, unde s-a desfășurat evenimentul, consecințele ar fi fost și mai grave, potrivit TASS.


Potrivit presei de stat din Rusia, citată de BBC, Daria Dughina se întorcea de la un eveniment, când mașina în care se afla a explodat.

Cei doi au participat, sâmbătă seara, la un eveniment public, potrivit presei de la Moscova. Adevărata țintă a atentatului ar fi fost tatăl ei, Alexandr Dughin, dar acesta a hotărât, în ultimul moment, din motive deocamdată necunoscute, să se întoarcă acasă separat.

Momente tragice pentru Alexandr Dughin

De asemenea, imagini încă neconfirmate, publicate pe Telegram, îl arată pe Alexandr Dughin privind îngrozit cum ajung mașinile de intervenție la locul exploziei, unde mașina fiicei sale era în flăcări.

Autoritățile de la Moscova au confirmat pentru agenția de stat Tass că o femeie a murit în urma exploziei unui SUV în satul Balșoie Viazemi, de lângă capitala Federației Ruse, dar au refuzat să ofere alte detalii.

Dar, deocamdată, niciun oficial de la Moscova nu a făcut un comentariu oficial cu privire la atentatul care a ucis-o pe Daria Dughina.

Cine a fost Daria Dughina

În ciuda faptului că nu deține o poziție oficială, Alexandr Dughin este considerat un aliat apropiat al președintelui rus Vladimir Putin, numit de presă și „Rasputinul lui Putin”. El este, de asemenea, promotorul curentului ideologic numit eurasianism.

Iar Daria Dughina, la rândul ei, era un jurnalist foarte cunoascut în Federația Rusă, fiind o susținătoare înfocată a invaziei ruse din Ucraina. Născută în 1992, Daria Dughina absolvise facultatea de filosofie la Universitatea Lomonosov din Moscova.

La începutul acestui an, Daria Dughina a fost plasată pe lista de sancțiuni a Statelor Unite și Marii Britanii, fiind acuzată de dezinformări în legătură cu invazia Rusiei în țara vecină.

În luna mai, Daria Dughina a descris războiul lui Putin contra Ucrainei drept o „ciocnire a civilizațiilor” și s-a declarat mândră că ea și tatăl ei se află pe listele de sancțiuni ale Occidentului.

Reamintim că Alexandr Dughin se află sub sancțiuni încă din 2015, sub acuzația că ar fi contribuit la anexarea Crimeii.