Primarul în funcție al municipiului Călărași a fost internat la Spitalul „Matei Balș” din Municipiul București, însă nu a rezistat în fața bolii. El a încetat din viață în această dimineață. Dan Drăgulin a fost și șef al organizației județene a PNL Călărași.

Primarul Dan Drăgulin a contactat boala în timpul campaniei electorale, iar în ultima săptămână a fost nevoit să se interneze. El a pierdut alegerile locale, în fața contracandidatului său din PSD.

„Ne exprimăm regretul față de dispariția dureroasă a colegului nostru Daniel Drăgulin, primar al municipiului Călărași în perioada 2012 – 2020, președinte al filialei PNL Călărași și vicepreședinte al PNL. Partidul Național Liberal transmite condoleanțe familiei îndoliate și va păstra vie memoria colegului liberal care a luptat pentru o societate dreaptă în spiritul valorilor liberale naționale pentru toți cei din jurul său. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, se arată într-un comunicat al PNL.

La rândul său, premierul Ludovic Orban, liderul PNL și-a exprimat regretul pentru decesul colegului său de partid, apreciind că virusul are o manifestare foarte surprinzătoare.

„Am aflat cu nespusă mâhnire că Dan Drăgulin, bunul nostru prieten și coleg a pierdut bătăia cu viața în spitalul Matei Balș. El a fost infectat cu noul coronavirus și nu a mai putut participa la campania electorală. Este o pierdere mare pentru noi, a fost un bun coleg, un om care a avut rezultate deosebite în administrație și în partid, iar această pierdere o resimțim din plin”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul României a transmis condoleanțe familiei îndurerate.

Totodată, premierul a precizat că primarul de Călărași s-a simit rău și a avut nevoie de internare în ziua de miercuri, 23 octombrie, înainte de scrutinul din 27 octombrie.

„Domnul Dan Drăgulin avea și alte probleme de sănătate, nu atât de grave, dar acest virus atacă într-un mod foarte surprinzător. Era un om în putere, în activitate, dar nu știi niciodată ce efecte are virusul”, a mai spus Ludovic Orban.

Alegerile din Călărași pentru funcția de primar au fost câștigate de Marius Grigore Dulce, candidatul PSD și consilier local şi director general al Casei de Asigurări de Sănătate Călăraşi. Potrivit AEP, Daniel Drăgulin a obţinut 32% din voturi, în timp ce câştigătorul alegerilor a obţinut 43%. Prezența la vot de aproape 40%.