BREAKING NEWS: DEZINFORMAREA din RĂZBOIUL Codrin Ștefănescu-Gabriela Firea. LISTA REALĂ

BREAKING NEWS: DEZINFORMAREA din RĂZBOIUL Codrin Ștefănescu-Gabriela Firea. LISTA REALĂ

Potrivit DCnews, Primăria Capitalei face precizări importante în contextul în care au apărut în presă știri potrivit cărora secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, ar urma să ia o sumă importantă de bani de la Primăria Capitalei, totul fiind asociat cu Gabriela Firea, primarul general.

În acest context, Primăria Capitalei transmite că procedura a fost declanșată în 2013, dar nu a fost continuată. Nu a fost efectuată nicio plată cu titlu de despăgubire. Documentațiile inițiate nu mai sunt valabile, potrivit Primăriei, iar exproprierile ar putea fi făcute numai după ce se aprobă din nou indicatorii economici. Gabriela Firea neagă legătura cu persoanele ce urmează a fi expropriate, lista acestora fiind stabilită în urmă cu șase ani, nu în ultimii doi ani de când este aceasta primar. 

Iată comunicatul complet al Primăriei Capitalei, citat de DCnews: 

”Avand in vedere articolele de presa aparute in mediul online potrivit carora "Codrin Stefanescu se pregateste sa incaseze 4 milioane de euro de la Primaria Bucuresti pentru un teren luat ilegal de la stat", Primaria Municipiului Bucuresti face urmatoarele precizari:

Ne puteți urmări și pe Google News

Declansarea procedurii de expropriere aferente proiectului de utilitate publica "Penetratie bulevardul Timisoara" a fost aprobata de catre Consiliul General prin Hotararea nr. 288 din data de 28 noiembrie 2013.

Prin acest act s-a decis declansarea procedurii de expropriere pentru un numar de 87 de imobile (90.986 mp. teren si 1.977 mp. suprafata construita la sol) pentru o despagubire in suma totala de 68.587.856 lei.

Ulterior adoptarii Hotararii Consiliului General, procedura de expropriere nu a fost continuata. Astfel, suma de bani aprobata de catre Consiliul General nu a fost consemnata in conturi de afectatiune speciala deschise pe numele expropriatorului si la dispozitia proprietarilor de imobile.

Prin urmare, nu a fost efectuata nicio plata cu titlu de despagubire pentru vreunul din cele 87 de imobile (terenuri si/sau constructii) cuprinse in Anexa nr. 2 a HCGMB nr. 288/28.11.2013.

Mai mult decat atat, acest proiect nu este prevazut in Planul Anual de Achizitii Publice pentru anul 2019 si, conform legislatiei in vigoare (OUG 26/2012, HG 1179/2002, HG 28/2008 respectiv HG 907/2016 - care stabilesc continutul cadru al proiectelor finantate din fonduri publice), implementarea unui proiect impune modificarea si actualizarea in consens cu ultimul act normativ valabil, in corelare cu documentele urbanistice (PUG, PUZ - actualizate)

Acest lucru inseamna ca, daca au trecut mai mult de cinci ani de la elaborarea unui proiect, documentatiile tehnice initiale nu mai sunt valabile, fiind necesare actualizarea si reaprobarea acestora. (SF, avize urbanism etc).

In consecinta, exproprierile la care se face referire in articole pot fi posibile numai dupa ce se aproba din nou indicatorii economici, amplasamentul si culoarul de exproprieri si numai dupa ce exista prevederi bugetare destinate proiectului.

In plus, asocierea numelui Primarului General, Gabriela Firea, cu diverse alte persoane care detin terenuri ce ar putea fi expropriate este total injusta, avand in vedere ca este vorba despre un proiect vechi de peste cinci ani, iar lista persoanelor care urmau a fi expropriate a fost aprobata de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti acum 6 ani, Gabriela Firea fiind primar de doar 2 ani.”