Breaking News. Fostul primar PSD al S1, Dan Tudorache, pus sub control judiciar sub cauțiune

Breaking News. Fostul primar PSD al S1, Dan Tudorache, pus sub control judiciar sub cauțiune

Fostul primal al Sectorului 1, Dan Tudorache, a fost pus sub control judiciar în această dimineață, după o noapte de audieri.

Tudorache a fost pus sub acuzare pentru fapte asimilate celor de corupție și spălare de bani, potrivit avocatului fostului edil, Mihai Drăgan.

Unul dintre dosare vizează achizițiile de tablete pentru școala online a copiilor, în contextul pandemiei de coronavirus, iar celălalt vizează fapte vechi, din anii 2006-2997, de pe când Dan Tudorache era parlamentar.

Ne puteți urmări și pe Google News

La DNA a fost audiată și fosta soție a lui Dan Tudorache și încă o persoană, a mai spus apărătorul fostului primar al Sectorului 1.

Potrivit unor surse judiciare citate de Digi 24, cauțiunea pentru Dan Tudorache a fost stabilită la 1 milion de euro, iar pentru fosta sa soție la 200.000 de euro.

Reacția lui Mihalache

„Oare ce reclamă atâta urgență, în cazul unor presupuse fapte din 2008? Acum, cu 2 săptămâni înainte de alegerile parlamentare!”, a fost reacția candidatului PSD după audieri.

„Indiferent cât de neplăcut este acest subiect, am promis că vă voi ține la curent cu mersul anchetei. Aseară am fost convocat la DNA, unde am zăbovit mai mult de 12 ore, cerându-mi-se explicații pentru presupuse fapte din urmă cu mai mult de 12 ani. Nu m-am prevalat de dreptul la tăcere, pentru că, așa cum am spus, NU AM NIMIC DE ASCUNS. Am încredere în Justiție și voi contribui activ la aflarea adevărului. Totuși, nu pot să nu mă întreb: oare ce reclamă atâta urgență, în cazul unor presupuse fapte din 2008??? Acum, cu 2 săptămâni înainte de alegerile parlamentare! Cu toate acestea, refuz să intru pe tărâmul speculațiilor, deși tentația este foarte mare...”, mai spune fostul primar

Perchezițiile și acuzațiile

Reamintim că, joi, procurorii DNA au desfășurat zeci de percheziții într-un dosar penal care îl vizează pe fostul primar PSD al Sectorului 1, Daniel Tudorache. De la domiciul acestuia au fost ridicate documente și bani.

Perchezițiile au avut loc la sediile a două instituții subordonate primăriei de sector, iar restul la domiciliile unor persoane care locuiesc în București și Ilfov. O altă percheziție a avut loc chiar la sediul Primăriei Sectorului 1. Potrivit surselor G4Media, de la domiciliul lui Daniel Tudorache au fost ridicate documente și sume de bani.

Tudorache s-a declarat nevinovat, într-un comunicat de presă, precizând că DNA nu i-a transmis că ar fi inculpat sau suspect. Acesta a fost primar al Sectorului 1 în perioada 2016 – 2020.

„Au apărut în mass media informații că am fost vizitat de organele de anchetă de la DNA, care au efectuat o percheziție domiciliară. Pentru a nu se face speculații cu substrat politic și pentru că nu am nimic de ascuns, doresc să vă aduc la cunoștință situația reală.

Percheziția a fost efectuată în urma uneia dintre multele sesizări formulate de Clotilde Armand împotriva mea și anume ACHIZIȚIA DE TABLETE pentru elevii din Sectorul 1. Din punctul de vedere al actualului Primar al Sectorului 1, achiziția de tablete pentru copii în contextul pandemiei nu era necesară. De altfel, Clotilde Armand a început prigoana totală împotriva tuturor angajaților Primăriei care nu au “pupat inelul”.

 DNA: Există suspiciuni de corupție

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție efectuează cercetări în două cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție și asimilate corupției, presupus săvârşite în cursul anului 2020 și anterior.

În cursul zilei de 19 noiembrie 2020, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au fost efectuate percheziții domiciliare în 38 de locații situate pe raza municipiului București și județul Ilfov, din care două sunt entități aflate în subordinea unor primării de sector, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Direcției de Operațiuni Speciale și Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se arată în comunicatul DNA.

Știre în curs de actualizare