Vă amintiți cum l-a făcut pe presupusul criminal al Alexandrei Măceșanu și Luiza Melencu să dea cărțile pe față și să mărturisească atrocitățile comise în casa lui din Caracal? Tare simpatic a fost în acea filmare profilerul Dumitran!

”În afară de cele peste 60 de ore de filmări și audieri și de luptă cu el, în noiembrie a cedat. Pentru că i-am spus: “Ori mor eu, ori mori matale”. “Dom’ profesor, că nu se poate”. “Bre, ori mori matale, ori mor eu”. “Dar eu nu mor”. “Bine, dom’ profesor, gata, asta este”. A durat foarte mult, acesta este materialul uman”, ne-a povestit polițistul-psiholog cum ”l-a spart” pe Gheorghe Dincă.

Desigur, am râs atunci când l-am auzit pe avocatul familiei Melencu spunând că profilerul l-ar fi amenințat pe Dincă în acest dialog și atunci ”monstrul” a recunoscut crimele sub presiune. Iată că acum rolurile s-au schimbat și Dincă ne oferă tuturor o comedie. De data asta, el îi transmite profilerului: Bre, dom‘ profesor, acum mori matale! Că n-am omorât-o pe Luiza, ci au luat-o niște inși de la mine din curte!

Cu alte cuvinte, Gheorghe Dincă s-a gândit să-și schimbe declarațiile, să nu mai recunoască și al doilea omor, iar prin asta să-i zică și profilerului ”Bre, m-ai citit de m-ai rupt! Hai să mai joci cu nea Gigi o rundă!”.

Adevărul e că, de câteva luni, procurorii, polițiștii și avocații parcă se joacă în această anchetă cu ororile de la Caracal, iar Dincă pare că joacă rolul unui actor perfect coordonat de regizor. Acum suntem la actul piesei în care arestatul ne spune că Luiza a fost violată de mai mulți indivizi la el în casă, că aceștia au plecat într-o zi cu fata și au traficat-o cine-știe-pe-unde, iar că oasele din lizieră au fost plantate acolo de cineva. A băgat în poveste și politicieni din PSD, stăpâni pe județul Olt. Toate aceste noi personaje indicate nu au fost recunoscute din poze de Dincă, spune avocatul Pop.

Și atunci, mă duc din nou la declarația profilerului lui ”nea Gigi”, care l-a citit cum a învățat la FBI și ne-a spus că de multe ori i-a dus pe investigatori pe piste false:

„Poate să fie și sincer. Iar lucrul acesta se probează. Se probează în timp și avem repere pentru a ne da seama când o declarație este adevărată și când este falsă. Și coșmarul nostru e atunci când firele din jurnalul memoriei se amestecă. Atunci când cuvintele sar de pe o pagină pe alta, asta folosind o imagine plastică a memoriei umane. Și este un coșmar, pentru că nu mai știi ce este adevărat, ce nu este adevărat. Sau atunci când granița dintre adevărat și fals se șterge. Adică, nici măcar el nu știe că atunci când spune adevărul chiar spune adevărul, și atunci când minte, minte”.

Ok, dar probe solide există în acest dosar, bre, domnilor procurori? Întreb la modul serios pentru că deja ni s-a transmis ”pe surse” că Gheorghe Dincă va cere ca procesul să se judece cu ușile închise.

Te-ar putea interesa și: