Evenimentul Zilei > Social > Stare de alertă în Brașov. Pompierii au intervenit după ce mai mulți copaci au căzut pe carosabil din cauza vântului puternic. Transportul pe cablu în Poina Brașov a fost oprit. VIDEO
Stare de alertă în Brașov. Pompierii au intervenit după ce mai mulți copaci au căzut pe carosabil din cauza vântului puternic. Transportul pe cablu în Poina Brașov a fost oprit. VIDEO

Stare de alertă în Brașov. Pompierii au intervenit după ce mai mulți copaci au căzut pe carosabil din cauza vântului puternic. Transportul pe cablu în Poina Brașov a fost oprit. VIDEO

Pompierii ISU Braşov au intervenit duminică pentru degajarea mai multor copaci care au căzut pe carosabil și pentru îndepărtarea unor bucăți de tablă care pot cădea de pe acoperișul Trezoreriei Brașov. Vântul puternic poate produce accidentări, drept urmare, autoritățile sfătuiesc cetățenii să rămână în spații închise pentru a fi protejați.

Vântul puternic a doborât mai mulți copaci din județul Brașov și transportul pe cablu în Poiana Brașov a fost oprit, conform newsbv.ro.

Vântul puternic de bătăi de cap formațiunilor pentru situații de urgență. Mai mulți copaci au căzut in localitățile Teliu si Harman, pe drumul Carului in Moieciu, unde intervin două autospeciale de la Zărnești, dar si pe DN 73 A, între Predeal Râșnov.

În aceste cazuri intervin Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgenta din localitățile respective. La Moieciu sunt așteptate și echipele de la Electrică, din cauză că au fost rupte și firele de alimentare cu energie electrică.

De asemenea, o bucata de tabla sta sa cada la Trezoreria Brașov (pe str. Mihail Kogalniceanu). Pentru îndepărtarea acestea au fost trimise la fata locului o autoscara si o autospeciala cu apa si spuma, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, Ciprian Sfreja.

De asemenea, pe str. Prunului din municipiul Brașov se intervine pentru îndepărtarea unor elemente de la acoperișul unui bloc, desprinse de vântul puternic.

„Recomandăm persoanelor aflate pe stradă să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie. Aceste puncte vulnerabile trebuie avute în vedere şi în cazul parcării autovehiculelor. De asemenea, este bine să se sisteze activitățile desfășurate în spațiu deschis sau la înălţime, să fie închise toate ferestrele locuinţelor, să fie evitaţi stâlpii sau firele căzute la pământ. Vă recomandăm să rămâneți în spaţii închise care să asigure protecţia”, ne-a declarat Sfreja.

De asemenea, vântul creează probleme și în Poiana Brașov. „Nu funcționează nici o instalație pe cablu din partea superioara a masivului Postavarul. Din cauza vântului puternic, in acest moment, nu funcționează nici o instalație pe cablu care face legatura cu partea superioară a masivului (telecabinele Kanzel și Capra Neagră) sau care circula in partea superioară (telescaunul Ruia). Singurele instalații de transport pe cablu funcționale sunt cele din partea inferioară, telescaunul Lupului și teleschiurile Bradul și Stadion”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

Mai multi copaci blochează traficul și pe drumul de la Brașov spre Poiana Brașov.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică dimineața, o atenționare cod galben de vânt pentru 23 de judeţe din Moldova, Transilvania şi Muntenia, pe alocuri viteza vântului putând atinge şi depăşi 100 de kilometri pe oră.

Viteza vântului la rafală va atinge şi depăși 120 de kilometri pe oră şi la altitudini înalte va spulbera zăpada.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.