Evenimentul Zilei > Actualitate > BOTOȘANI. Cel mai mare „mucenic” din lume și gospodina „recordmenă” mondială
BOTOȘANI. Cel mai mare „mucenic” din lume și gospodina „recordmenă” mondială

BOTOȘANI. Cel mai mare „mucenic” din lume și gospodina „recordmenă” mondială

O gospodină din Botoșani va realiza, astăzi, cel mai mare mucenic din lume, care va avea o lungime de 160 de centimetri și o lățime de 60 de centimetri

Gabriela Mateiuc a declarat, că vrea să își depășească, astfel, propriul record omologat de Academia Recordurilor Mondiale. Noul produs urmează a fi preparat din aluat și va fi expus la Târgul Mucenicilor, care are loc, joi, în Parcul Național din București. „Acum patru ani am făcut un mucenic de un metru și ni s-a comunicat că a fost înscris în Cartea Recordurilor. Acum vrem să depășim acest record, însă nu știm dacă vom mai avea ocazia să omologăm acest mucenic”, a afirmat Mateiuc, pentru agerpres.ro.

Gospodina mai are, deja un record mondial

Gospodina din Botoșani este deținătoarea recordului mondial pentru cel mai mare mucenic realizat în 2013, care avea lungimea de un metru și lățimea de 40 de centimetri. Potrivit tradiției din zona Moldovei, mucenicii din aluat de cozonac sunt realizați în formă de opt. Ei sunt însiropați cu miere de albine, iar peste se presară miez de nucă. Prepararea mucenicilor are loc o singură dată pe an, cu prilejul Sfinților 40 de Mucenici, sărbătoriți de Biserica Ortodoxă Română. Gabriela Mateiuc deține o afacere în domeniul panificației la Botoșani. Marca ei, "Cozonacul Domnesc", a obținut recunoașterea oficială ca produs tradițional din partea Ministerului Agriculturii din România.

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: