Evenimentul Zilei > Actualitate > Botezatu și Castellano AU SPUS CE NU SE ȘTIA despre groaznicul INCENDIU DE LA BAMBOO. S-a avansat O TEORIE INCREDIBILĂ despre locul în care AU IZBUCNIT FLĂCĂRILE
Botezatu și Castellano AU SPUS CE NU SE ȘTIA despre groaznicul INCENDIU DE LA BAMBOO. S-a avansat O TEORIE INCREDIBILĂ despre locul în care AU IZBUCNIT FLĂCĂRILE

Botezatu și Castellano AU SPUS CE NU SE ȘTIA despre groaznicul INCENDIU DE LA BAMBOO. S-a avansat O TEORIE INCREDIBILĂ despre locul în care AU IZBUCNIT FLĂCĂRILE

Botezatu și Castellano au spus ce nu se știa despre groaznicul incendiu de la Bamboo: "Incendiul nu a luat foc de la țigară".

Joi după-amiază a avut loc o conferință de presă susținută de patronii clubului. Botezatu și Castellano:

Castellano

– E în procedură autorizația. De când s-a întâmplat chestia cu Colectiv, procedura s-a schimbat. Când s-a pornit asta, noi am pornit să refacem tot ce înseamnă structura Bamboo.

– Am făcut niște modificări în perioada de iarnă. Am început amenajarea pentru a avea aviz de la ISU.

– 95% din lucrări erau efectuate.

– Totul se face în baza a ce spune specialistul pentru ISU. Nu a exista nicio priză cum era făcută înainte.

– Avizul de funcționare se face normal în fiecare an, e o taxă de 3.000 de lei, pe care nu cred că Bamboo nu și-o permite, vorbim de Bamboo, nu de alte locații.

– Am angajați de 6, 8, 10, 20 de ani. Cel mai ”tânăr” angajat e la mine de 6 ani.

– Am luat o singură amendă.

– Până la evacuare locație nu a fost o scânteie în club, doar fum, evacuarea a durat 6-7 minute. După ce am terminat evacuarea, pompierii au ajuns la 2 minute.

– Erau 200 de oameni în sală. 

Botezatu

– Am fost felicitați pentru că aveam un număr mult mai mare de ieșiri de urgență.

– Incendiul nu a luat foc de la țigară.

– Fiecare om știa exact să evacueze. Nu se putea altfel, dacă nu erau trainuiți în acest sens, nu se putea acest lucru.

Avocată

– Nu am fost emise amenzi pentru funcționare ilegală, ci doar pe lipsă autorizație.

– Doar viza lipsea. 

Anchetatorii nu au exclus nicio ipoteză în cazul incendiului devastator care a mistuit Clubul Bamboo, însă mai mulți angajați indică o mână criminală. Avocatul Cătălin Dancu, apărătorul patronului clubului, Joshua Castellano, a declarat, pentru Evenimentul zilei, că a pus la dispoziția autorităților nume și date despre cei pe care îi consideră vinovați de incendierea clubului.

Incendiu Bamboo. Prezent la Poliția Capitalei pentru a răspunde întrebărilor anchetatorilor, în calitate de apărător al patronului clubului Bamboo, avocatul Cătălin Dancu susține că, pe baza mărturilor date de angajații lui Castellano, focul putea izbucni de la o magazie sau putea fi opera unei răzbunări din partea a doi cetățeni străini. Iată ce a declarat, pentru Evenimentul zilei, avocatul Cătălin Dancu: „Noi credem, în baza declarațiilor angajaților că este vorba despre niște imbecili care au avut o petrecere privată în balroom, nu în club. Ospătarii i-au văzut pe aceștia când au ieșit să fumeze țigări și trabuc în magazia de lângă sala lor. Vorbim despre o fostă sală de fitness devenită acum magazie, plină cu diverse lucruri. Ospătarii i-au găsit acolo când fumau și este posibil să fi aruncat tițările nestinse. La fel se poate să fie vorba și de doi cetățeni britanici aflați în stare de ebrietate și puși pe scandal. Ei au fost dați afară de personalul de pază, au devenit recalcitranți și au amenințat. Am dat datele de identificare ale tuturor Poliției și Procuraturii”.

Celebrul avocat a mai adăugat că polițiștii criminaliști vor încerca să identifice potențialii piromani din imaginile surprinse de camerele de luat vederi. „Nu putem ști mai mult pentru că nu am avut acces și din câte înțeleg se ridică hardurile de la camerele de supraveghere și mâine când o să merg cu domnul Castellano o să întrebăm dacă s-a salvat ceva”.