Evenimentul Zilei > Actualitate > Botez cu cântec. Restaurant de lux închis. Florin Salam amendat
Botez cu cântec. Restaurant de lux închis. Florin Salam amendat

Botez cu cântec. Restaurant de lux închis. Florin Salam amendat

Activitatea unui restaurant de lux din Otopeni, unde un afacerist a ținut în weekend botezul copilului cu 300 de invitați, a fost suspendată. Printre cei prezenți s-a aflat și manelistul Florin Salam, care a fost și el amendat.

 

Botezul a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute. Inițial, polițiștii au comunicat faptul că nu au existat nereguli, însă după cercetări amănunțite s-a descoperit faptul că nu s-au respectat deloc restricțiile impuse de autorități în contextul pandemiei de coronavirus.

Oamenii legii au aplicat amenzi în valoare de 15.500 de lei, iar restaurantul s-a ales cu activitatea suspendată. Și Florin Salam a fost amendat.

„Alte 8 sanctiuni contraventionale aplicate persoanelor participante la evenimentul organizat in data de 4 iulie in orasul Otopeni si 2 dosare penale intocmite de politistii ilfoveni, sub aspectul savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala si folosirea cu rea credinta a creditului societatii in scop personal, in care sunt vizate 2 societati comerciale”, a transmis, miercuri, IPJ Ilfov.

În urma evenimentului au fost deschise și două dosare de cercetare penală pe numele a două societati comerciale sub aspectul savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala si folosirea cu rea credinta a creditului societatii in scop personal.

Filmările care au fost postate pe rețelele sociale au fost dovada faptului că botezul copilului omului de afaceri cunoscut drept Vali Țigănime a încălcat prevederile legale, motiv pentru care atât organizatorul cât și beneficiarul au fost amendați.

Potrivit comunicatului de presă transmis de Poliția Ilfov, organizatorul a primit o contravenție de 7.500 de lei iar Directia de Sanatate Publica Ilfov a solicitat suspendarea activitatii, în timp ce Vali Tigănime a fost sancționat cu o amendă de 2.500 de lei, în timp ce se încearcă identificarea celor care au participat la eveniment.

„Din verificarile efectuate de catre politistii ilfoveni, a rezultat faptul ca in data zilei de 4 iulie a.c., intr-o unitate de profil, de pe raza orasului Otopeni, a fost organizata o petrecere privata, in baza unui contract, potrivit caruia era permis accesul unui numar de 20 de persoane intr-un spatiu inchis si 50 de persoane pe terasa aferenta salonului.
Potrivit afirmatiilor organizatorului evenimentului, a rezultat faptul ca din cauza conditiilor meteo nefavorabile aparute pe timpul desfasurarii evenimentului, acesta a permis accesul persoanelor din exterior in interiorul salonului, inregistrandu-se astfel o aglomerare de persoane, fara a fi respectate normele legale.

In urma activitatilor specifice efectuate, politistii orasului Otopeni au aplicat sanctiuni contraventionale, conform Legii 55/2020, cu amenda in valoare de 7500 de lei pentru organizatorul evenimentului si o sactiune contraventionala, aplicata beneficiarului, conform Legii 55/2020, cu amenda in valoare de 2500 de lei. Totodata, Inspectoratul de Politie al Judetului Ilfov a sesizat Directia de Sanatate Publica Ilfov, solicitandu-i suspendarea activitatii societatii organizatoare”, a transmis Politia Ilfov.

Poliția Ilfov a susținut inițial că nu au fost încălcate resticțiile împotriva pandemiei

„Nici nu știu dacă e în Ilfov localul, o să mă interesez. Oricum, pe grupul nostru nu a fost nicio comunicare legată de așa ceva”, a fost reacția Anei Maria Ciolcă, purtător de cuvânt la Inspectoratul Județean de Poliție Ilfov. Ceva mai târziu, ea a revenit cu o altă declarație: „Din ce am înțeles, regulile au fost respectate și nu a fost nicio reclamație. Au fost trei petreceri în acea locație, mesele au fost puse la distanță de un metru și jumătate, cel puțin așa a transmis reprezentantul salonului de evenimente”.

„Mesele au fost puse la distanța de un metru și jumătate, s-au respectat regulile. Pe de altă parte, pot exista și episoade de cinci-zece minute când oamenii se apropie unul de altul. A fost o petrecere de familie, din instinct te duci să te mai îmbrățișezi cu cineva”, a mai declarat Nicușor Stan, patronul Ambasad`Or, scrie Cancan.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: