Șeful guvernului britanic, contaminat cu virusul SARS-CoV-2, este spitalizat de duminică seara. Dar Boris Johnson „rămâne la comanda” guvernului, a declarat, luni, ministrul Locuințelor și Comunităților, Robert Jenrick.

„El se află în spital pentru a fi supus unor teste, dar va continua să fei informat de ceea ce se întâmplă și va continua să fie la comanda guvernului”, a declarat Jenrick.

Potrivit Downing Street, Johnson are „un moral bun” și va rămâne „sub observație” la spital.

După ce a fost diagnosticat acum zece zile pozitiv la Covid-19, premierul britanic a fost spitalizat în vederea unor noi examene medicale, au anunțat serviciile din Downing Street, precizând că este vorba de „o măsură de precauție”, scrie Le Parisien.

Boris Johnson „ a avut simptome persistente de zece zile”, a explicat Robert Jenrick. „Sperăm că, în urma testelor medicale, va putea reveni la Dowming Street cât mai curând posibil”, a adăugat ministrul.

Potrivit cotidianului The Times, Boris Johnson (55 de ani) a fost condus la spitalul St. Thomas din Lonfra, în apropiere de Westminster, și plasat sub oxigen, fiind conectat la un aparat ventilator.