Imigranţii care vor avea şanse mai mari să fie acceptaţi în Marea Britanie trebuie să ştie limba engleză şi să aibă „aptitudini relevante” pentru locurile de muncă pentru care aplică. Aceasta este o primă măsură post-Brexit anunţată de un politician englez, Boris Johnson fiind foarte sigur că britanicii vor vota ieşirea din Uniunea Europeană. De asemenea, prin acest pas, fostul primar al Londrei a provocat autoritatea Primului-Ministru, David Cameron.

Politicienii pro-Brexit care au îmbrăţişat şi încurajează măsura propusă de Johnson au declarat că odată ce Marea Britanie va părăsi UE, dreptul automat al cetăţenilor din Uniune de a locui şi de a munci în Anglia va lua sfârşit.

Aceştia trebuie să fie selectaţi în urma unor teste lingvistice şi de aptitudini. Doar aşa, încrederea în cetăţenii străini va putea fi restabilită.

„Toţi cei care caută locuri de muncă sau programe de studii în Anglia vor fi acceptaţi doar pe baza unor teste care să demonstreze cunoştinţele lor lingvistice şi aptitudinile pentru domeniile vizate. Nu se va face nicio discriminare pe bază de naţionalitate sau religie”, a declarat Johnson.

Te-ar putea interesa și: