Evenimentul Zilei > International > Boris Johnson propune „imigrația pe puncte” după Brexit
Boris Johnson propune „imigrația pe puncte” după Brexit

Boris Johnson propune „imigrația pe puncte” după Brexit

Boris Johnson, favorit să îi ia locul Theresei May, propune un sistem „pe puncte” pentru a controla imigrația, tema principală în referendumul de Brexit.

Boris Johnson este angajat într-o luptă cu ministrul de Externe, Jeremy Hunt, pentru a prelua șefia Partidului Conservator și șefia guvernului, a cărui principală misiune este să gestioneze spinosul dosar al Brexitului.

Mare favorit să câștige această cursă, Johnson a anunțat că intenționează să instituie un sistem de imigrație pe puncte, o propunere de care a mai vorbit și în trecut, dar față de care Theresa May a fost foarte circumspectă.

„Trebuie să fim mult mai deschiși față de imigrația persoanelor cu înaltă calificare, precum oamenii de știință, dar trebuie de asemenea să dăm asigurări opiniei publice că, atunci când vom părăsi UE, vom controla numărul imigranților necalificați care intră în țară”, declară într-un comunicat fostul primar al Londrei, adept al unui Brexit dur.

„Trebuie să fim mai severi cu cei care abuzează de ospitalitatea noastră”, a insistat el. „Alte țări, ca de exemplu Australia, au niște sisteme excelente și ar trebui să învățăm de la ele.”

Boris Johnson promite de asemenea să apere drepturile celor circa 3,8 milioane de cetățeni europeni care locuiesc în Marea Britanie, astfel încât aceștia să poată continua să trăiască aici, chiar în cazul unui Brexit fără acord, pe 31 octombrie.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.