Evenimentul Zilei > Justitie > Borcea a RUPT TĂCEREA! S-a CONFESAT în sala de judecată. Ce a spus de RELAȚIA cu judecătoarea Geanina
Borcea a RUPT TĂCEREA! S-a CONFESAT în sala de judecată. Ce a spus de RELAȚIA cu judecătoarea Geanina

Borcea a RUPT TĂCEREA! S-a CONFESAT în sala de judecată. Ce a spus de RELAȚIA cu judecătoarea Geanina

În ciuda faptului că încă sunt după gratii, iar problemele par să nu se sfîrșească pentru ei, condamnații Cristi Borcea, Victor Becali și Ioan Becali au avut puterea să se amuze în fața instanței de judecată, chiar la ÎCCJ.

Acuzați de dare de mită în dosarul în care judecătoarea Geanina Teodorovici a fost condamnată, cei trei “grei” din fotbalul românesc au avut un dialog cel puțin surprinzător pentru situația în care se află.

Cristi Borcea și Victor Becali au venit împreună în sala de judecată, încătușați unul de celălalt, fapt ce i-a oferit prilejul lui Ioan Becali să se amuze de cei doi.

Cristi Borcea a apărut extrem de aranjat, fiind îmbrăcat la costum, vopsit și tuns, în timp ce Victor Becali a venit îmbrăcat mai sport, având mai multe mătănii în mână, semn al credinței în Dumnezeu, a specificat RTV. Judecătoarea Geanina Teodorovici, care recent a avut un accident rutier, nu a putut să vină.

Ioan Becali: "V-au făcut poze încătușați împreună?"

Victor Becali: "Nu, mie nu. Poate lui Cristi că el e mai monden. Eu mă bag după el"

Ioan Becali: "L-ai vopsit bine, Victore?"

Victor Becali: "Da, da, eu în tund și îl aranjez"

Ioan Becali: "Cristi, ai burtică. La față ești slab. Ești cam balonat"

Cristi Borcea a declarat, la audieri, că nu a avut o relaţie cu Geanina Teodorovici. "Nu sunt reale acuzațiile.Consider că sunt nevinovat. Sunt nevinovat de dare de mită. Nu am făcut asta, nu o cunosc pe doama Teodorovici, decât din sala de judecată. În viața privată nu am cunoscut-o și nu am întâlnit-o. Nu pot să-mi explic ce a determinat-o să spună că mă cunoaște. După două luni de când a fost arestată a pomenit numele meu.

În niciun caz eu n-am știut de discuțiile fraților Becali și că au luat legatura cu doamna judecător. Chiar ei au declarat că nu am fost de față. Doamna judecător a zis că a fost adusă la mine acasă, de avocatul Iorgovan, că nu am discutat despre dosar, că ne-am placut, dar că nu i-am oferit niciun ban. În 2009, eram în relații foarte bune cu frații Becali. Niciodată nu am discutat despre judecătoarea Teodorovici, nici cu fratii Becali, nici cu Iorgovan. Și nici ei cu mine.

În Dosarul Transferurilor nu a existat niciun motiv să cred că ar fi ceva aranjat. Toți am cerut expertiza, dar nu ni s-a aprobat. Nu mi-am dat seama dacă doamna Teodorovici era corectă, detașată, și nu m-am gândit că ar putea fi vorba să interacționeze cu cineva. Nu am auzit și nici nu am știut de vreun aranjament legat de acest dosar. Aveam relații de colaborare, personale, cu frații Becali, dar nu puteam eu să știu ce făceau ei", a declarat Cristi Borcea.

 Magistrații au condamnat-o pe judecătoare la cinci ani și șase luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Frații Becali au primit o condamnare de 3 ani de închisoare, iar Cristi Borcea a fost condamnat la 3 ani și jumatate.