Potrivit președinților celor două CAR-uri, majoritatea celor care apelează la serviciile lor sunt preoți, relatează gândul.info, iar dobânzile oferite sunt de 6, respectiv 9%.

Dacă la Craiova, toți credincioșii din cadrul Mitropoliei Olteniei pot beneficia de un credit oferit de biserică, având nevoie de doi giranți și o cotizație lunară, în capitala Moldovei creditele sunt destinate doar preoților și angajațiilor BOR și soțiilor acestora.

Astfel, CAR-ul deschis la Iași, care funcționează din 2010, oferă credite cu dobânzi de 6%, iar pentru a putea lua un asemenea împrumut, clericii trebuie să plătească o taxă de înscriere de 35 de lei, o contribuție lunară de 30 de lei, plus 2 lei pentru fondul de înmormântare, boală sau de naștere. Suma maximă ce poate fi împrumutată este 15.000 de lei, pe o perioadă de 12 sau 24 de luni.

La Craiova, CAR-ul are aproape 1.500 de membri, taxa este de 75 de lei lunar, suma maximă ce poate fi împrumutată este 10.000 de lei și împrumutatul are nevoie de trei giranți, mai relatează jurnaliștii de la gândul.info.