Evenimentul Zilei > Actualitate > Bomba serii! Manevra PSD pentru păstrarea Primăriei Capitalei. Urmează marele anunț
Bomba serii! Manevra PSD pentru păstrarea Primăriei Capitalei. Urmează marele anunț

Bomba serii! Manevra PSD pentru păstrarea Primăriei Capitalei. Urmează marele anunț

PSD ar putea contesta rezultatul votului la alegerile pentru Primăria Generală după verificarea proceselor verbale din secțiile de votare, dacă vor fi constatate diferențe față de rezultatele oficiale.

Primarul general în funcție, Gabriela Firea, susține că reprezentanții PSD vor verifica procesele verbale din secțiile de votare și vor compara rezultatele cu cele de pe site-ul AEP.

„În funcție de ceea ce vom identifica, dacă sunt suficiente indicii vom prezenta situația conducerii partidului și vom decide dacă este nevoie să solicităm renumărarea votului” , a declarat Gabriela Firea.

Primarul General susține că după apariția rezultatelor sondajelor exit-poll, care îl dădeau învingător pe Nicușor Dan cu o diferență de zece procente, reprezentanții PSD din secțiile de votare au fost supuși intimidărilor, umiliți și determinați să plece.

În acest context, a spus Gabriela Firea, există foarte multe indicii care arată că s-au făcut nereguli în secțiile de votare.

„Este o diferență enormă între ce s-a anunțat la exit poll și rezultatele anunțate de AEP și este posibil ca din cauza unor nereguli din secțiile de votare, diferențele dintre candidați să fie ori mai mici ori mai mari. De aceea nu văd nimic rău dacă se renumără voturile pentru că adevărul nu trebuie să deranjeze pe nimeni”, a precizat Gabriela Firea.

Gabriela Firea a acuzat pe autorii sondajelor de tip exit-poll, în special pe sociologul Marius Pieleanu care ar fi prezentat rezultate eronate, în favoarea lui Nicușor Dan. Primarul general s-a declarat sigură „100%” că a fost victima unei acțiuni premeditate de manipulare pusă la cale de Marius Pieleanu, prin care s-a dorit ca ea să piardă alegerile.

„Cred acest lucru, în primul rând efectul a fost că oamenii noștri au plecat din secțiile de votare, au fost intimidați, au fost alungați, iar acest lucru s-a reflectat și în felul în care s-au numărat voturile ulterior”, a precizat Gabriela Firea.

Candidatul independent Nicuşor Dan, susţinut de PNL şi USR PLUS, a obţinut 42,79% dintre voturi pentru funcţia de primar general al Capitalei, iar actualul edil, Gabriela Firea (PSD) – 37,98%, potrivit datelor parţiale ale Biroului Electoral Central (BEC) centralizate până marţi la ora 20,00, după numărarea a aproximativ 97,92% dintre voturi.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: