Evenimentul Zilei > Actualitate > BOMBĂ în CAZUL COLECTIV. Raed Arafat A FOST ACUZAT DE CRIMĂ. ACELEAŞI ACUZAŢII ÎL VIZEAZĂ şi pe ministrul Nicolae Bănicioiu
BOMBĂ în CAZUL COLECTIV. Raed Arafat A FOST ACUZAT DE CRIMĂ. ACELEAŞI ACUZAŢII ÎL VIZEAZĂ şi pe ministrul Nicolae Bănicioiu

BOMBĂ în CAZUL COLECTIV. Raed Arafat A FOST ACUZAT DE CRIMĂ. ACELEAŞI ACUZAŢII ÎL VIZEAZĂ şi pe ministrul Nicolae Bănicioiu

Tragedia din clubul Colectiv a produs cu puţine momente în urmă acuzaţii extrem de grave. Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat şi fostul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Eugen Iancu, tatăl unuia dintre tinerii morţi în spitale, în urma tragediei din Colectiv, este cel care a scris pe Facebook, că politicienii şi şefii de spitale trebuie să îşi asume vina şi să demisioneze pentru că sunt incompetenţi şi i-au ucis fiul.

„Domnilor politicieni, domnule Arafat, eu sunt tatăl unui copil de 22 de ani, proaspăt absolvent de ASE, cursuri de zi, care noaptea muncea pentru una dintre cele mai mari companii din lume şi care îşi găsea timp să şi cânte, pentru că asta era pasiunea lui. Copilul ăsta ar fi trăit dacă voi nu va încăpăţânaţi şi nu vă credeaţi de neînvins. Sunteţi nişte incompetenţi, iar incompetenţa voastră a ucis. Vă acuz de crimă domnule Arafat, domnule Bănicioiu, domnilor manageri. Dumneavoastră încercaţi să vă acoperiţi urmele, dar nu veţi reuşi. Domnilor, vă voi repeta asta zilnic până când veţi înţelege că aţi greşit şi veţi începe schimbarea. Domnilor, ce alegeţi? Să vă protejaţi propriile interese sau să vă asumaţi greşelile şi să luaţi măsurile ca aşa ceva să nu se mai repete. Prima măsură ar fi să vă asumaţi vina, să demisionaţi şi să vă supuneţi legii”, a transmis Eugen Iancu, tatăl celui care a fost ucis din cauza incendiului de la Colectiv, Mihai Alexandru Iancu.

„Trebuie să schimbăm sistemul. Dar ce este sistemul? Mor oameni, alţi oameni ies în stradă, se schimbă guvernul. Şi? Am rezolvat ceva? Ne creem unii dintre noi noi speranţe. Vine un tată îndoliat şi scrie câteva cuvinte pe Facebook şi se întămplă o minune. Se aprind spiritele. Unii doresc mediatizare, alţii organizează, alţii se alătură, alţii înjură, numai politicienii şi conducătorii se unesc. Sunt doctori care trimit mesaje, care îşi cer scuze. Culmea, exact doctorii care au stat poate multe nopţi şi multe zile să facă tot posibilul. Dar avem directori de spitale, avem parlamentari, avem oameni nelipsiţi din studiourile televiziunilor care simt ca tocmai când credeau că lucrurile se liniştesc, sunt obligaţi să facă front comun şi să îşi protejeze interesele. Astăzi, pe la prânz, am prins pe Realitatea o doamnă care putrezeşte de mulţi ani prin Parlamentul României şi care se isteriza şi întreba nervoasă cine este acest Iancu Eugen, ce calificare are el să îşi dea cu părerea despre domnii manageri, despre minunăţia de Arafat, despre extraordinarii politicieni? Doamna asta şi-a imaginat măcar o secundă că este în slujba oamenilor şi că ar fi trebuit ca de o lună să ceară înfiinţarea unei comisii care să cerceteze, să descopere şi să se asigure că tot adevărul va ieşi la iveală şi mai ales că niciodată nu se va mai întâmpla aşa ceva? Acelaşi lucru l-am văzut pe Antena 3, unde un abonat al şezătorilor postului era deasemeni indignat de atitudinea unui tată nepriceput”, a mai scris Iancu.

Şi joi dimineaţă, Iancu scrisese pe Facebook un mesaj în care susţinea că răniţii ar fi trebuit trimişi imediat la spitalele din străinătate, şi nu ţinuţi ”în medii nesigure”, unde au fost trataţi de ”medici de urgenţă fără experienţă în operaţiunile cu arşi, cu arşi foarte grav şi intoxicaţi”.

„Astăzi am avut câteva întâlniri importante. Ne-am reîntâlnit, noi cei din Spitalul Sfântul Ioan, şi ne-am plâns copiii morţi, dar am cunoscut şi oameni nedumeriţi de ceea ce s-a întâmplat. Sincer să fiu, şi eu sunt nedumerit sau am fost. Zile întregi am umblat năuc, neînţelegând nimic din ce se întâmplă. Alexandru a fost scos de prieteni din Colectiv, a fost dus la salvări şi predat unui medic. Vorbea, stătea în picioare şi era speriat de moarte, deşi reuşea să facă câte o glumă. Aici se rupe filmul, pentru că la spital nu ajunge cu SMURD-ul. A fost trimis cu o maşină particulară. La spital, medicii au muncit ca nişte eroi, am toată stima şi respectul pentru eforturile lor, dar erau medici de urgenţă fără experienţă în operaţiunile cu arşi, cu arşi foarte grav şi intoxicaţi. Copiii ăştia care aveau arsuri pe diferite suprafeţe, dar foarte grave, trebuiau să fie introduşi într un mediu absolut izolat şi trataţi de specialişti în arsuri sau, cel mai bine, trebuiau trimişi imediat acolo unde puteau fi trataţi de specialişti şi cu aparate performante. În schimb, ei fost ţinuţi în medii nesigure, trataţi cu eforturi foarte mari din partea personalului extrem de sufletist, de implicat, dar fără experienţă în domeniu”, a precizat Eugen Iancu.

Tatăl îndurerat a subliniat realitatea cruntă care este prezentă în spitalele româneşti, unde trei dintre răniţii de la Colectiv au murit din cauza infecţiilor spitaliceşti: „Astfel, infecţiile s-au dezvoltat, iar dacă ţin cont şi de faptul că toţi copiii plecaţi în străinătate au plecat cu bacterii specifice căpătate în spitale, îmi dau seama că Alexandru şi ceilalţi au fost ucişi. Au fost condamnaţi la moarte din primele zile, atunci când vedeam la televizor cum ministrul sănătăţii şi Arafat spuneau că totul este sub control şi că ne descurcăm. Nu v-aţi descurcat domnilor, iar indecizia voastră a fost criminală. Domnule Arafat, acum o săptămâna îi spuneam lui Cristian Tudor Popescu, într un comentariu făcut la un articol al dânsului, că ar trebui să tacă şi că dumneavoastră sunteţi un om care ştiţi ce faceţi. Acum, domnule Arafat, va cer socoteală pentru uciderea copilului meu. Salvarea dumneavoastră nu l-a dus la spitalul potrivit, de fapt nu l-a dus deloc. Astfel s-a pierdut timp. Şi viaţa copilului meu. Dar asta este doar un caz. Vă voi mai povesti câte ceva, domnule Arafat. Smurd-ul dumneavoastră, pompierii, poliţiştii prezenţi la faţă locului, habar nu ştiau ce să facă, erau debusolaţi, dezorganizaţi. Nu o spun eu , o spun cei din Colectiv, cei care se scoteau unii pe alţii din foc. Domnule Bănicioiu, ştiţi ce aţi făcut pierzând o săptămâna fără să trimiteţi copiii în străinătate ? I-aţi ucis. Sunteţi un criminal.”

Mihai Alexandru Iancu, în vârstă de 25 de ani, a murit în 21 noiembrie, la Spitalul ”Sântul Ioan” din Capitală,

”Ăsta este un adevăr pentru care cei ce nu au acceptat imediat plecarea copiilor din ţară trebuie să plătească. De asta susţin că Bănicioiu şi Arafat sunt criminali. Au ucis toţi copiii morţi ulterior internării”, a afirmat Eugen Iancu, comentând un articol scris de Cătălin Tolontan, în care se arăta că tinerii răniţi în Colectiv „au murit într-o bombă biologică, din cauza infecţiilor intraspitaliceşti”.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: