Evenimentul Zilei > Actualitate > Incredibil, dar ADEVĂRAT! Bogdan Olteanu și făcut palat „copiat” de pe bancnota de 10 lei – Foto Galerie
Incredibil, dar ADEVĂRAT! Bogdan Olteanu și făcut palat „copiat” de pe bancnota de 10 lei – Foto Galerie

Incredibil, dar ADEVĂRAT! Bogdan Olteanu și făcut palat „copiat” de pe bancnota de 10 lei – Foto Galerie

Retras total din viața publică, Bogdan Olteanu, s-a refugiat dedicându-se total vieții de familie. În tot acest timp, fostul guvernator al Băncii Naționale a terminat vila Snagov, iar construcţia este una dintre cele mai frumoase din zonă.

Interesant este faptul că „palatul” pare “copiat” de pe bancnota de 10 lei. Construcţia este situată între reşedinţele pe care le deţin Omar Hayssam şi Irinel Columbeanu.

Jurnaliștii de la Cancan.ro scriu că vila fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor a fost ridicat pe un teren de 2.000 de metri pătraţi şi se află pe malul lacului Snagov. Imobilul este compus din subsol, parter şi două etaje. Domeniul este deservit şi de un debarcader, iar pe el mai există şi un foişor, realizat în stil brâncovenesc. Vila a fost ridicată într-un decor de poveste, iar Bogdan Olteanu şi familia sa trăiesc într-un lux incredibil.

În mai 2017, ÎCCJ a decis că dosarul în care Bogdan Olteanu, fost viceguvernator al BNR şi fost preşedinte al Camerei Deputaţilor,  judecat pentru trafic de influenţă, să fie judecat de Curtea de Apel Bucureşti.

"Considerăm că Înalta Curte de Casație și Justiție nu este competentă să judece această cauză. Fapta care se reține în sarcina lui Bogdan Olteanu nu are legătură cu funcția pe care a avut-o. În rechizitoriu se arată că Olteanu ar fi săvârșit fapta din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Președintele Camerei Deputaților are atribuția de a reprezenta această Cameră în relațiile interne și externe. A avea o atribuție de reprezentare nu înseamnă că avea puterea să facă o numire în componența Guvernului.

Din punct de vedere legal, Bogdan Olteanu nu avea atribuții să determine numirea lui Liviu Mihaiu. Există la dosar o confruntare între Olteanu și Sorin Ovidiu Vîntu. Aici, Vîntu spune că este dispus să finanțeze campania electorala a PNL și a lui Olteanu. Nimic din acest dosar nu ne duce la convingerea că Bogdan Olteanu ar fi săvârșit fapta din această funcție de președinte al Camerei Deputaților", a spus avocatul.

La rândul său, Bogdan Olteanu a precizat, în sala de judecată, că nu există prerogativă a Guvernului asupra președinților de Camere.

"Sunt jurist specializat în Drept constituțional. Nu există prerogativă a Guvernului asupra președinților Camerelor. Nu a existat nici percepția celor care mă acuză că ar fi discutat cu mine în calitate de președinte al Camerei Deputaților. Nu poate interveni un parlamentar să influențeze Guvernul", a explicat Bogdan Olteanu.