Bogătașii lumii au găsit „soluția” să scape de pandemie. Iată pe ce-și dau milioanele!

Bogătașii lumii au găsit „soluția” să scape de pandemie. Iată pe ce-și dau milioanele!

Cum  pandemia SARS-Cov-2 continuă să se răspândească în întreaga lume, nori negri se adună asupra economiei mondiale.  Există, însă, sectoare care, în loc să fie afectate, înregistrează un salt fără precedent- e vorba de sectoril imobiliar.

Să nu vă imaginați că e vorba de case sau apartamente. Acum la mare căutare sunt insulele izolate. Hotărâți să scape din metropolele în care virusul se răspândește rapid, oamenii foarte bogați își cumpără propriile insule, astfel încăt să poată controla ei înșili cu cine și în ce condiții intră în contact.

Un alt motiv pentru care insulele private sunt la mare căutare este explozia tensiunilor sociale.

Ziariștii de la Financial Times au vorbit cu agenții imobiliari și au aflat  că cererea pentru „ascunzători particulare” în Pacificul de Sud, Caraibe și zone izolate din SUA și Europa a crescut foarte tare în ultimele luni. Trayor Lesnock, fondatorul Platinum Luxury Auctions, și agentul, are de vânzare o insulă mică din Fiji, numită Mai Eș spune că pandemia i-a silit pe oamenii cu bani  să-și  „reevalueze viața” și să aleagă izolarea pentru a-și pune sănătatea la adăpost.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Deținerea unei insule a fost considerată mult timp un lucru interesant și de dorit, dar și  un vis capricios. Acum, cu Covid-19, pare să fie o alegere cât se poate de practică, deoarece oamenii sunt interesați să-și găsească spații private și să păstreze distanță față de ceilalți.”

Documentarea făcută de urnliștii de la Financial Times arată că bogătașii lumii nu cumpără doar insule tropicale.  O astfel de proprietate, în suprafață de 157 acri, numită Horse Island, aflată în largul coastei de sud-vest a Irlandei,  a fost vândută recent pentru 5,5 milioane de euro.

"În mod evident, oamenii - în special a cei care își pot permite aceste proprietăți de milione – cse gândesc că tot ce pot să facă pentru a-și apăra viața este  să se izoleze de sine", a declarat Callum Bain, agentul imobiliar care a vândut  insula.

Farhad Vladi, un om de afaceri german care a vândut 3.000 de insule în cele cinci decenii de carieră, spune ți el  că pandemia a provocat un „vârf” pe piața vânzării de insule. Susține că „în prezent sunt achiziționate„ insule mai puțin scumpe din Scandinavia și Canada. Cumpărătorii nici măcar nu vizitează proprietățile, deși nu sunt deloc ieftine.

Alți agenți susțin că cele mai căutate sunt insulele private aflate în largul țărilor care au impus reguli stricte de distanțare socială sau în care există puține cazuri de îmbolnăvire ți decese. Multe dintre aceste insule se află în apropierea Australiei, a Noii Zeelande sau în regiunea Pacificului de Sud.

Insula Pumpkin, o insulă privată aflată în regiunea Marii Bariere de Corali  din Australia, a fost lscoasă recent la vânzare pentru suma de 25 de milioane de dolari. Proprietarii o descriu drept un „refugiu sigur” în fața pandemiei.

„Tendința este clară: elitele înstărite au fugit din marile orașe spre comunitățile rurale, dar acum au decis să cumpere insule private, pentru că pandemia nu dă semne că s-ar stinge”, scrie Tyler Durden pe zerohedge.com.