Criză de producție la Boeing. Compania își revizuiește obiectivele pentru următoarele luni

Criză de producție la Boeing. Compania își revizuiește obiectivele pentru următoarele luni Boeing 737. Sursa foto: Boeing

Boeing, marele producător de avioane de transport își amână obiectivele de producție pe următoarele luni. Compania se confruntă cu o criză ca urmare a controalelor autorităților de reglementare. Pe de altă parte, se pare că producătorul se confruntă cu sincope în lanțul de aprovizionare.

 

Producătorul de avioane își reduce ritmul de producție, astfel că obiectivele asumate inițial vor fi decalate. Mai exact, se va ajunge la 42 avioane 737 în luna septembrie.

Boeing se confruntă cu o criză de producție

Producătorul de aeronave are probleme care îl determină să reducă ritmul de producție. La începutul anului, Boeing și-a propus ca în luna iunie producția să atingă un ritm de 42 aparate din modelul 737 pe lună. Ulterior, termenul a fost decalat pentru luna septembrie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform unor surse, citate de Reuters, compania și-a anunțat deja furnizorii. Boeing a transmis că va amâna cu trei luni o etapă cheie de producţie pentru familia de avioane 737. Compania se confruntă cu o criză care afectează lanțul de producție. Iar acest lucru face aproape imposibilă respectarea termenelor asumate inițial.

Un nou program al furnizorilor Boeing comunicat industriei prevede ca producţia de avioane 737 trebuie să ajungă la 42 pe lună în septembrie. Anterior, ținta asumată a fost luna iunie, au spus sursele.

Boeing nu a fost disponibil pentru comentarii referitor la acest subiect.

Uzina de avioane

Uzină de avioane Sursa foto: Boeing

Probleme de securitate la producătorul de avioane

Producătorul de avioane se confruntă cu probleme după un incident de securitate din luna ianuarie. Responsabilii cu producția de la Boeing au decis să încetinească brusc, pentru a permite controale sporite, din partea autorităţilor de reglementare, a companiilor aeriene şi a parlamentarilor.

Situația a devenit critică după ce un panou de uşă al unui avion nou al Alaska Airlines s-a desprins în timp ce se afla în aer.

Programul principal al furnizorilor Boeing stabileşte aşteptările pentru momentul în care ar trebui atinsă o anumită rată de producţie.

Analiştii spun că ceea ce se întâmplă nu reflectă neapărat producţia reală. Lucrurile au rămas în urmă ca urmare a unui amestec de factori. Pe de-o parte este vorba despre controlul autorităţilor de reglementare, iar pe de alta de constrângeri de aprovizionare. Decizia producător, spun analiștii, indică posibile presiuni pe lanțul de aprovizionare.

Rivalul Boeing are, de asemenea, probleme

Lucrurile nu stau mai bine nici la rivalul Airbus, cel mai mare producător de avioane din lume. Compania se pregăteşte, de asemenea, pentru o întrerupere a producţiei, pe termen scurt. Rivalii celor de la Boeing acuză o penurie de piese şi de forță de muncă, a informat Reuters luna trecută.

Noul program al furnizorilor Boeing prevede ca producţia să ajungă la 47 de avioane pe lună în martie 2025. Producţia ar ajunge la 52 de avioane pe lună în septembrie 2025.

Compania a declarat luna trecută că va arde mai degrabă decât să genereze numerar în 2024. Potrivit oficialilor, livrările nu vor creşte în al doilea trimestru, aşa cum se aştepta iniţial.